sâmbătă, 12 septembrie 2015

Autoportretul unei fete cuminţi - premiera de gală 25 septembrie 2015, Cinema Victoria

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, “Autoportretul unei fete cuminţi” va avea premiera în cinematografele din România pe 25 septembrie.
Premiere de gală în prezenţa echipei vor fi programate la Cinema Victoria din Cluj (vineri, 25 septembrie), Cinema Arta din Târgu Mureș (sâmbătă, 26 septembrie),  Librăria Habitus din Sibiu (duminică, 27 septembrie) și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe (luni, 28 septembrie).
“Autoportretul unei fete cuminţi” a avut premiera mondială la începutul anului în cadrul Festivalului Internaţ ional de Film de la Rotterdam.  În plus, filmul a câștigat Marele Premiu la festivalul“Crossing Europe” din Linz-Austria, premiul pentru cea mai bună regie dar și premiul publicului la Bucharest IFF precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.
"Autoportretul unei fete cuminţi" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, intrepretat de actriţa de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă. După mutarea părinţilor, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine - dorinţa ei din copilărie. 
Din distribuţie fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinţii regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu.
Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.
Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de producţie Mandragora - și Ana Lungu.

"Autoportretul unei fete cuminţi" este un proiect de film românesc, 100%  independent, realizat de casa de producţie Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film și Cinelabs România, cu sprijinul Groupama Asigurări, BMW Group România, Vodafone România, HBO România
  Trailerul filmului poate fi văzut aici : https://www.youtube.com/watch?v=F-S6RCbf_Bg


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu