vineri, 11 septembrie 2015

"Someş Expus" este concursul care va premia cele mai bune fotografii cu Someşul realizate de profesionişti şi amatori

Echipa Someş Delivery lansează concursul „Someş Expus”, care le propune pasionaţilor de fotografie să‑şi aţintească obiectivele spre Someş şi, prin imaginile surprinse, să le ofere clujenilor noi perspective asupra râului. Cele mai bune imagini vor fi selectate pentru o expoziţie planificată în luna octombrie, iar autorii fotografiilor de pe primele trei locuri vor primi şi premii speciale.
Fotografii profesionişti sau amatori se pot înscrie în concurs cu imagini care să ilustreze aspecte reprezentative ale Someşului, precum diversitatea zonelor străbătute de râu în parcursul său urban, frumuseţea sau, dimpotrivă, imaginea dezolantă a acestuia în anume tronsoane, amenajarea versus sălbăticia malurilor apei, provocările şi rezolvările relaţiei râu-oraş, arhitectura malurilor, atmosfera diverselor zone sau momente ale zilei. „Ne dorim ca expoziţia pe care o vom organiza la finalul concursului să poată crea o imagine de ansamblu cât mai complexă şi nuanţată asupra tronsonului Someşului care traversează Clujul”, spune Mihai Mateiu, unul dintre coordonatorii proiectului Someş Delivery.
Imaginile primite vor fi selectate de un juriu de specialitate, pe baza valorii estetice, mesajului şi atmosferei transmise, precum şi a calităţii tehnice a fotografiei. Pentru a intra în concurs, un fotograf poate trimite între una şi cinci imagini în format JPEG, la o dimensiune de cel puţin 3500 de pixeli pe latura lungă, folosind formularul de înscriere de pe site-ul Someş Delivery (SomesDelivery.ro). Termenul limită de înscriere a lucrărilor este 2 octombrie 2015, jurizarea şi pregătirea expoziţiei vor avea loc între 3 şi 15 octombrie, iar vernisajul este programat pe 16 octombrie. Bineînţeles, pot fi înscrise doar imagini pentru care concurenţii deţin drepturile de autor.
Cele mai bune 14 lucrări vor fi expuse timp de şase săptămâni în librăria Cărtureşti din Iulius Mall Cluj. Autorii celor mai bune 3 fotografii vor primi genţi şi tricouri Street Delivery, câte un exemplar din cartea „Despre fotografie” de Susan Sontag şi abonamente la serviciul online de design Moqups.
În plus, fotografiile de pe locurile 1 şi 2 vor fi expuse timp de o lună în Parcul Central, pe câte o faţă a unui panou luminos, iar lucrarea de pe locul 1 va fi tipărită în 300 de exemplare ce vor fi distribuite gratuit.
Organizatori: Fundaţia Cărtureşti | Ordinul Arhitecţilor din România | Asociaţia miniMASS
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Someş Delivery sprijină candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu