marți, 27 octombrie 2015

Box - un film bazat pe dinamica sentimentelor - din 30 octombrie în cinematografe


"Box", filmul regizat de Florin Şerban a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de la Karlovy Vary unde a câştigat Premiul FIPRESCI - Federația Internațională a Criticilor și Jurnaliștilor de Film, şi vine după premiatul "Eu când vreau să fluier, fluier" recompensat în 2010 cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Berlin.


Înainte să intre în cinematografele din România filmul a mai fost selecţionat în alte două festivaluri internaţionale: Toronto Internaţional Film Festival şi The British Independent Film Festival.

Chiar dacă este un film care surprinde exact imaginea societăţii româneşti contemporane, după cum a fost el perceput la Karlovy Vary, Box, nu este un film greu. E un film uşor, relaxant, liniştit, care este animat pe alocuri de scenele de box în ritm hollywoodian şi de paşii cadenţaţi pe străzi pavate cu piatră.

Filmul m-a surprins îndeosebi prin naturaleţea cu care au fost exprimate sentimentele. Jocul actorilor, alternarea scenelor precum şi imaginea extraordinară, caldă, care m-a dus cu gândul la o frumoasă vară toscană, toate acestea precum şi altele pe care trebuie să le descoperiţi singuri mă fac să cred că filmul va avea un real succes la public.


Filmul va avea premiera în cinematografe in 30 octombrie 2015.

Din distribuţie fac parte Rafael Florea, Hilda Peter, Sorin Leoveanu, Nicolae Motrogan, Narcis Romulus Dobrin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu