luni, 30 mai 2016

Recomandări de TIFF - ziua 4 (luni 30.05.2016)

A venit şi ziua 4 de Festival, hop şi eu cu recomandări. :) Aşa cum v-am obişnuit, o să fac o radiografie a zilei, mai mult din perspectiva evenimentelor speciale şi concertelor. 

Mihai Chirilov, director artistic TIFF, Foto: Nicu Cherciu
Despre filmele din competiţie şi despre filmele ce nu trebuie ratate în această ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va vorbi Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF, de la ora 17.00 la TIFF Lounge. Jurnalistul Mihnea Măruţă va fi moderatorul întâlnirii.

La Casa de Cultură a Studenţilor de la 20.00  va avea loc un concert unic susţinut de artistul finlandez Kimmo Pohjonen (acordeon, voce, sunete). Acesta va susține concertul alături de Heikki Iso-Ahola (design de sunet) și Otso Vartiainen (design de lumini).
Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Cluj (Str. Universității, nr. 5) de la ora 21.30 va găzdui un cine-concert realizat cu sprijinul Institutului Francez din Cluj și a Parohiei Romano-Catolice "Sf. Mihail". Capodopera lui Carl Th. Dreyer, Patimile Ioanei d’Arc / The Passion of Joan of Arc (1928), va fi acompaniată la orga bisericii de un pianist și un improvizator surprinzător, Touve R. Ratovondrahety (pianist la Opera din Paris).

La Casa TIFF de la ora 22.00 va susţine un concert islandezul Bardi Johannsson. Duminică seara la Castelul Banffy din Bonţida muzica lui interpretată de Orchestra Operei Maghiare din Cluj, dirijată de Simona Strungaru, a însoţit imaginile din controversatul film horror al anilor '20: Häxan: Witchcraft Through the Ages.
"Pensionarii cu facebook să îi anunţe pe cei fără facebook", spunea unul dintre oficialii Festivalului într-un interviu (îmi pare rău că nu îmi amintesc cui aparţine replica), că la proiecţia de la ora 13.00 de la Cinema Florin Piersic intrarea este liberă pentru 60+. Aici va rula filmul Răzbunarea amintirilor (r. Atom Egoyan), o dramă plină de suspans, cu Christopher Plummer senzațional în rolul unui văduv care a supraviețuit Holocaustului și caută răzbunare.

În Piaţa Unirii de la ora 21.45 va rula filmul german Heil.

La Cercul Militar şi la Cinema Dacia din Mănăştur vor rula filme din secţiunile Focus Liban şi Focus Croaţia. La Cinema Victoria pot fi văzute 4 filme din Competiţie, iar la Cinema City continuă retrospectiva Sion Sono cu filmul Virginii paranormali.

Programul complet poate fi consultat aici

O zi minunată să aveţi! Ne vedem la TIFF, iar seara târziu aici, pentru recomandările zilei de marţi, 31.05.2016.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu