joi, 29 septembrie 2016

Comedia în cea mai pură formă poate fi savurată la Comedy Cluj


Peste 120 de evenimente însemnând proiecţii de filme, spectacole de teatru şi alte momente speciale alcătuiesc ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Începând cu ediţia anterioară, organizatorii şi-au propus să aducă în faţa spectatorilor comedia atât pe micul ecran cât şi pe scena de teatru, dând astfel startul transformării festivalului într-un melanj de film şi teatru.

Doi dintre cei mai inventivi și perseverenți tineri creatori de teatru românesc, Radu Iacoban și Bogdan Sărătean au fost invitaţi să facă parte din Comedy Cluj ediţia 8, prin intermediul celor mai noi spectacole ale lor. Acestea se vor juca în Sala-Studio Euforion a Teatrului Naţional Cluj după următorul program:

- Politik.on de Radu Iacoban - duminică, 23 octombrie, de la ora 19:30
Distribuție: Ionuț Grama, Andreea Vasile, Letiția Vlădescu, Lucian Iftime
Video design și afiș: Tudor Prodan
Costume: Mihaela Ularu
Durată: 1h30’

- Orb de mină de Bogdan Sărătean - luni, 24 octombrie, de la ora 19:30
Autor: Szekely Csaba
Scenografia: Mihai Păcurar
Distribuție: Mihai Coman, Emöke Boldizsár/ Codruța Vasiu, Iulia Popa, Pali Vecsei, Cristian Stanca
Durată: 1h30’

- Emancipare de Radu Iacoban - marți, 25 octombrie, de la ora 19:30
Distribuție: Marc: Conrad Mericoffer, Alin: Anghel Damian/ Liviu Romanescu, Cristina: Ana Ularu / Ioana Anastasia Anton, Delia: Letiția Vlădescu
Scenografia: Corina Grămoșteanu
Durata: 1h 20 min

- After Hours de Radu Iacoban - Joi, 27 octombrie, de la ora 19:30
Multimedia: Codrin Iftodi, Eugen Kelemen
Costume: Ana Ularu
Decor: Conrad Mericoffer (elemente)
Light design: Bogdan Gheorghiu
Distribuție: A – Cătălin Babliuc, B – Anghel Damian / Conrad Mericoffer
Durata: 1h 10`

Radu Iacoban, unul dintre tinerii actori ce a avut șansa de a juca și în filme și în câte zece spectacole de teatru în aceeași perioadă, s-a ambiționat să-și creeze un palmares dramaturgic de șapte texte, pe care le-a regizat și produs. Spectacolele puse de el în pagină se joacă la Teatrul Național București, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie și au fost invitate în Festivalul Național de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Românești, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul „Pledez pentru Tineri”.

Contrar zicalei „Nimeni nu-i profet în țara lui!”, sibianul Bogdan Sărătean a făcut o regulă din spectacolele-lectură în orașul natal și a fost distins cu premiul special „Virgil Flonda“ la Gala Aniversară a celei de XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În plus, a contribuit substanțial la Festivalul 25 De Ore De Teatru Non Stop de la Sibiu și la apariția comunității „Teatrul de cartier”. e zece spectacole de teatru în aceeași perioadă, s-a ambiționat să-și creeze un palmares dramaturgic de șapte texte, pe care le-a regizat și produs. Spectacolele puse de el în pagină se joacă la Teatrul Național București, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie și au fost invitate în Festivalul Național de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Românești, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul „Pledez pentru Tineri”. 



Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj se va desfășurala Cluj‑Napoca, în perioada 21-30 octombrie 2016. Filmele vor putea fi vizionate în 4 locații: Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema City – Iulius Mall și Cinema Dacia. Proiecții speciale vor avea loc și în Studio 26. 

Comedy Cluj 2016 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei. 

Festivalul beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu