marți, 30 mai 2017

De la TIFF.16 la KVIFF.52

Cinemaul românesc va fi reprezentat la cea de-a 52 ediţie a Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary de 4 producţii selectate în 4 secţiuni competitive. Două dintre peliculele selecţionate vor fi prezentate în premieră naţională la Festivalul Internaţional de Film Transilvania în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Este vorba despre documentarul Ouăle lui Tarzan de Alexandru Solomon şi lungmetrajul Breaking News în regia Iuliei Rugină.


Ouăle lui Tarzan, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera internațională la Karlovy Vary în cadrul competiţiei oficiale dedicate documentarelor. Filmul va avea două proiecții la Cluj-Napoca, pe 9 iunie, ora 16.00 la Casa de Cultură a Studenților și pe 10 iunie, ora 14:45, la Universitatea Sapienția.
Pelicula va avea premiera oficială în cinematografele din România pe 6 octombrie.


În Competiţia oficială KVIFF, alături de alte 11 filme din întreaga lume se regăseşte filmul Breaking News de Iulia Rugină. La TIFF.16 va avea loc o proiecţie pe data de 9 iunie la ora 19.00 la Cinema Florin Piersic, urmând ca din 29 septembrie să intre în circuitul sălilor de cinema din ţară.

Celelalte 2 prezenţe româneşti în Cehia de la începutul lunii iulie sunt Mariţa regia Cristi Iftime în competiţia East of the West - Competition (filmările au avut loc în Cluj-Napoca, Dej şi Vatra Dornei, la începutul lui 2016) şi scurtmetrajul Oase pentru Otto regia Matei Lucaci-Grunberg în secţiunea Future Frames: Ten New Filmmakers To Follow (filmul a fost prezent anul trecut la TIFF în secţiunea ZFR-scurtmetraje).

Succes cineaştilor români!


Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary (30 iunie-8 iulie 2017) este cel mai important eveniment cinematografic din Cehia dar și din Europa Centrală și de Est. Este considerat un festival de categoria A, alături de evenimente precum Cannes, Berlin, Veneția, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sau Tokyo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu