miercuri, 11 octombrie 2017

Juriul AFF 2017


Ediţia cu numărul 24 a Festivalului Astra Film se apropie cu paşi repezi iar emoţiile regizorilor a căror documentare au fost selectate în competiţie cresc. Cele 47 de producţii concurează în cadrul a 5 secţiuni tematice: Internaţional, Europa Centrală şi de Est, România, Scurtmetraj şi DocSchool şi se vor afla sub lupa a 13 specialişti din domeniu, care formează juriul din acest an.

Critici, jurnalişti, curatori de film, directori de festival, tehnicieni, profesori, editori de cărţi, producători, cei 13 membrii ai juriului din acest an sunt: Peter Biella, Vassilis Economou, Leonard Kamerling, Artchil Khetagouri, Réka Lemhényi, Ionuţ Mareş, Bill Nichols, Kumjana Novakova, Christophe Postic, Alina Predescu, Ada Solomon, Michael Stewart şi Corina Șuteu.

Peter Biella şi Leonard Kamerling se întorc la Astra Film Festival, de această dată în calitate de membrii al juriului. La ultima ediţie a Festivalului, documentarul etnografic regizat de aceştia, Changa Revisited, despre o familie Maasai filmată la interval de 30 de ani, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun documentar internațional.

Astra Film Festival din Sibiu este organizat de Astra Film – Centrul de Film Documentar şi Educaţie Vizuală, Departament al CN Muzeal ASTRA din Sibiu, şi de Fundaţia Astra Film. Director şi fondator este Dumitru Budrala, cineast şi doctor în antropologie vizuală. În prezent, AFF este un punct de referinţă pentru profesioniştii din industria cinematografică, pentru academicieni şi cinefili. 

În acest an, AFF are loc între 16 şi 22 octombrie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu