luni, 14 martie 2016

Nu te pune cu îngerii sau Mioriţa reloadedPatru actori profesionişti, un regizor consacrat, un dramaturg contemporan şi o finanţare privată. Aceasta este la prima vedere proiectul Nu te pune cu îngerii sau Mioriţa reloaded produs de Compania de spectacole Mario Dance Atelier.

Actorii au dat viaţă unor personaje actuale ale spaţiului carpato-danubiano-pontic ce îşi duc existenţa la marginea societăţii: un parlamentar şi vărul lui, o prostituată şi o cerşetoare cu puteri magice. Cu ajutorul unor clişee şi replici desprinse din folclorul urban contemporan a fost transpusă în scenă o societate parvenită, coruptă, presărată pe alocuri cu miracole ce se pot întâmpla, miracole ce reprezită de fapt normalitatea.

Muzica şi flash-urile de dans au condimentat piesa şi nu ne-au lăsat să ne imaginăm că viaţa transpusă pe scenă ar putea să aparţină unei alte culturi decât celei autohtone.

Regizorul Cristi Nedea a pus în scenă piesa dramaturgului Flavius Lucăcel cu ajutorul actorilor Ramona Dumitrean, Adrian Cucu, Alexandra TarceBogdan Rădulescu şi a câtorva dansatori ai Companiei Mario Dance Atelier.

Dramaturgul Flavius Lucăcel nu este la prima colaborare cu actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Piesele "Fisura" în regia lui Victor Olăhuţ şi "Hell's Cabaret" în regia lui Sorin Misirianţu au fost jucate în cadrul unor proiecte independente şi în cadrul programului "Dramaturgi clujeni" desfăşurat în anul 2012.

Regizorul Cristian Nedea a regizat mai multe piese care au fost jucate pe diferite scene din ţară. Amintesc doar câteva dintre ele "Biloxi Blues", "Cipsuri şi Dale", "Hecuba" (Teatrul Naţional Cluj-Napoca) şi "Steaua fără nume" (Teatrul Tony Bulandra Târgovişte).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu