marți, 20 octombrie 2015

Lumea e a mea - Mergeţi să-l vedeţi, nu veţi regreta!


Un film plin de viaţă, de efervescenţă, de emoţii, de probleme adolescentine, de iubire. E tabloul unei generaţii, Generaţia Y.

L-am văzut la TIFF în premieră mondială, în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Mi-a plăcut foarte mult povestea, jocul actorilor, regia, imaginea, tot. Abia am aşteptat să intre şi în cinematografele clujene pentru a putea să îl recomand prietenilor: Mergeţi să-l vedeţi nu veţi regreta!!

Vineri, 23 octombrie, ora 19.30, la Cinema City Iulius din Cluj va avea loc spectacolul de gală al filmului Lumea e a mea/ The World is Mine, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase.

La proiecţie vor participa regizorul Nicolae Constantin Tănase, producătorul filmului, Tudor Giurgiu, scenarista Raluca Mănescu şi actorul Florin Hriţcu.

„Lumea e a mea a pornit ca un scenariu de licenţă al scenaristei Raluca Mănescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de până acum. Iniţial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor, şi mi-a plăcut emoţia şi energia pe care o dezvoltau personajele şi situatiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare în peisajul românesc, un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece. Nu am vrut să fac un film social, unul care să descrie o realitate cotidiană şi să rămână distant, ci am vrut să pătrund cât se poate de mult în intimitatea acestor fete, să le descopăr dorinţele şi visele, să le înţeleg fiecare decizie”, spune regizorul.

Lumea e a mea, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a câştigat Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut. De-a lungul verii, filmul a fost prezentat în diferite festivaluri autohtone şi internaţionale, unde s-a făcut remarcat şi a avut cronici elogioase în presa de profil. În cadrul Festivalului de la Karlovy Vary a câştigat Menţiunea specială a juriului în competiţia East of the West iar la ediţia cu nr 12 a Festivalului Internaţional de Film Anonimul a fost recompensat cu Trofeul Anonimul 2015.

Lumea e a mea este o coproducţie Libra Film şi deFilm, realizată cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, MDV Studio, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu