luni, 27 martie 2017

Programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2017

sursa foto: facebook
Astăzi, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Teatrului, unul dintre cele mai mari şi importante festivaluri de gen din lume - Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a publicat programul  parţial al evenimentelor indoor ale ediţiei din acest an.

Ediţia cu numărul 24 se va desfăşura în perioada 9 - 18 iunie 2017 iar tema centrală este Iubirea.

"Este foarte important să ne aducem aminte despre acest lucru într-o lume atât de tulbure şi plină de războaie". "Am ţinut la această temă pentru că suntem într-o perioadă de ură, de dezbinare şi de sfâşiere îngrozitoare. Încercăm să dăm sens muncii noastre, făcând apel către oameni, către societate, către structuri, că frumosul poate să ne unească, iar acest sentiment, aşa cum spunea Albert Einstein, este cea mai mare forţă din Univers şi trebuie luată în considerare” a subliniat dl Constantin Chiriac, Preşedintele Festivalului într-un interviu.

Vreme de 10 zile la Sibiu îşi vor da întâlnire unele dintre cele mai prestigioase trupe de treatru, companii de dans, profesionişti, studenţi şi public din întreaga lume. "Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecții de film, expoziții, lansări de carte, conferințe speciale, spectacole-lectură, ateliere și spectacole studențești din toată lumea sunt prezentate atât în sălile de spectacole, clasice și neconvenționale, cât și pe străzile și în piețele principale ale Sibiului. Un festival al artelor spectacolului, cu un program complex, care cuprinde aproape 500 de spectacole și evenimente, prezentate în decursul celor 10 zile de excelență în artele spectacolului", este ceea ce ne promit organizatorii.

Nouă nu ne rămâne decât să "răsfoim" programul, să-l creionăm pe al nostru şi să ne achiziţionăm din timp biletele. Şi pentru că a venit vorba de bilete, vă mai spun că anul trecut au fost vândute în proporţie de 100% - 67.000 de spectatori pe zi au participat la evenimente, ceea ce a făcut ca FITS să devină cel mai mare festival de teatru din lume, surclasându-le pe cele de la Avignon şi Edinburgh.

Ne vedem la Sibiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu