marți, 17 mai 2016

Proiecţii speciale la TIFF


Festivalul se va deschide în Piața Unirii pe 27 mai, de la 20.45, cu premiera mondială a 6,9 pe scara Richter, în prezența lui Nae Caranfil, un spectacol stradal cu acrobați al francezilor Transe Express și alte surprize. Tot în Piața Unirii, pe 3 iunie, producătorul Iain Smith se va întâlni cu publicul la proiecția blockbusterului pe care l-a produs, Mad Max: Drumul Furiei.

Carmen Galin va povesti despre rolul său memorabil din Faleze de nisip (1982) sâmbătă, 4 iunie, de la 15.00, la Cinema Victoria, iar actrița Luija Orosz va lua parte la proiecția peliculei Urgia (1978) vineri, 3 iunie, ora 14.30, la Cinema Arta.

Un tribut în memoria cineastului Ovidiu Bose Paștină va marca 10 ani de la dispariția sa, pe 4 iunie, de la 13.45, la Cinema Arta. Actori, cineaști și apropiați vor participa la proiecția câtorva dintre filmele sale scurte.
În parteneriat cu Discovery România, TIFF îi va dedica o proiecție specială primului cosmonaut român care a zburat în spațiu, Dumitru Prunariu, care va fi prezent la proiecția filmului Operation Avalanche (SUA), precedat de scurtmetrajul Opt zile în cosmos (arhiva Sahia Film), sâmbătă, 28 mai, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților. 

La 10 ani de la lansare, echipa Legături bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu) se va reuni la TIFF. Filmul va fi proiectat și în varianta pentru persoane cu deficiențe de vedere, pe 1 iunie, de la 19.30, la Cinema Mărăști.
În spectaculosul Archai Sculpture Park de la Vlaha, spectatorii vor urmări comedia Două Lozuri (r. Paul Negoescu), cu Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu