vineri, 26 mai 2017

Provocări şi experienţe inedite în programul TIFF.16

Chiar dacă se află la cea de-a 16 ediţie, TIFF-ul nu îşi arată vârsta. An de an vine cu câte o noutate în program. Anul acesta Festivalul ne aduce mai multe provocări care ţin de actualitate sau de un anumit trend internaţional iar noi trebuie doar îndrăznim să experimentăm. Pentru mine asta înseamnă TIFF, experienţe inedite, dincolo de filme, concerte, proiecţii în aer liber etc.


Film Food este secţiunea în cadrul căreia vor fi proiectate 3 filme în 3 seri diferite, iar după fiecare film 3 dintre cei mai cunoscuţi chefi din România ne vor încânta cu preparatele lor. Recunosc că această secţiune este exact pe gustul meu şi ştiu deja la ce film voi merge şi cine îmi va găti cina peste 2 săptămâni.
Dacă şi tu ai ales dintre ingredientul secret, savoarea Turciei şi grătarul Argentinian sau chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu şi chef Florin Dumitrescu, sau toate opţiunile, nu îţi rămâne de făcut decât să îţi rezervi locurile din timp pentru că acestea sunt limitate! Filmele vor fi proiectate la Cercul Militar iar cina se va servi la Restaurantul Bricks.
  • Savoarea Turciei (r. Luis Gonzalez) este despre faimoșii chefi Roca, porniți pe urmele secretelor bucătăriei turcești. - Bilete aici
  • Totul despre grătarul Argentinian (r. Mariano Cohn, Gaston Duprat) este o călătorie în țara în care grătarul e deopotrivă mâncare și ritual. - Bilete aici
  • În Soul - Ingredientul sufletului (r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco), chef Eneko Atxa și maestrul sushi-ului, Jiro Ono, fac o paralelă interesantă între gastronomia spaniolă și cea japoneză. - Bilete aici

Cu greu mă despart de secţiunea plină de savoare a Festivalului şi fac asta pentru că vreau să vă prezint secţiunea dedicată noilor tehnologii inovative din domeniul industriei cinematografice: InfiniTIFF. Recunosc că nu sunt la curent cu noile tehnologii în ceea ce priveşte VR sau 3D în cinematografie dar cu siguranţă voi încerca senzaţiile care le oferă acestea. 

Organizatorii propun celor care doresc să înveţe, profesioniştior din domeniul cinematografiei, designerilor, artiștilor vizuali, pasionaților de animație digitală, jocuri, specialiștilor în software, tuturor celor interesați să dezvolte interacțiuni și conținut în VR dar şi curioşilor, o serie de experienţe inedite: ateliere, filme interactive, proiecţii de clipuri youtube, întâlniri cu vloggeri români în vogă.

Din 3 până în 10 iunie în fosta Casă de Modă de pe Bariţiu, într-un spaţiu reamenajat, vom putea lua contact cu inovațiile de ultimă oră în materie de realitate virtuală și cinema interactiv. Mai multe detalii despre această secţiune puteţi afla de aici.


Carte Blanche Viva Erotica este o secţiune dedicată exclusiv adulţilor şi prezintă o selecție de filme din programul Viva Erotica Festival din Helsinki. 

Este o secţiune nouă dar în cadrul căreia, după mai mulţi ani de absenţă la TIFF, revin filmele pe peliculă de 16 sau 35 mm. Doris Kuhn și Petteri Kalliomäki, selecționerii festivalului finlandez vor veni la Cluj pentru a ne povesti despre festivalul lor, despre cum l-au pornit şi despre filmele pregătite pentru TIFF, filme ale anilor 70-80.

Acestea vor fi proiectate în sala fostului Cinema 23 August/Favorit azi Urania Palace.
Mai multe informaţii aici iar bilete aici.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (2 - 11 iunie 2017) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu