marți, 17 mai 2016

Concerte şi evenimente speciale la TIFF

TIFF inaugurează anul acesta o nouă locație de concerte - Urania Palace (str. Horea, nr. 4), fostul cinematograf Favorit. Serile, de la 21.00, la TIFF Music Nights vor cânta live The Mono Jacks (28 mai), Byron (29 mai), Baasch (Polonia) și Baba Dochia (31 mai), Șuie Paparude (1 iunie) cu Orkid în deschidere, Omul cu Șobolani (2 iunie), Urma (3 iunie) și Vița de Vie (4 iunie).

O nouă locație pe harta TIFF este Castelul de la Gilău, unde se va sărbători Ziua Maghiară cu două concerte ale unor trupe maghiare de rock, Republic și Bagossy Brothers Company, și proiecția filmului Fever at Dawn (r. Péter Gárdos), miercuri, 1 iunie, de la 19.00. O altă locație neconvențională va fi Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” (Str. Universității, nr. 5), unde capodopera lui Carl Th. Dreyer, Patimile Ioanei d’Arc (1928), va fi acompaniată la orga bisericii de Touve R. Ratovondrahety (Franța) pe 30 mai, de la 20.30.


Casa de Cultură a Studenților va fi gazda câtorva dintre cele mai spectaculoase evenimente de anul acesta: Zone Libre Revisite 2001, cu muzică originală pe o versiune remontată a capodoperei 2001: O odisee spațială (29 mai), concertul excepționalului artist finlandez Kimmo Pohjonen (30 mai), acompaniamentul live al americanilor de la A Hawk and a Hacksaw pentru Umbrele strămoșilor uitați, de Sergei Paradjanov (31 mai), concertul aniversar Alexandrina, care celebrează 10 ani de scenă (1 iunie) și cine-concertul renumitei trupe britanice British Sea Power, care va acompania documentarul From the Sea to the Land Beyond (4 iunie).

La Casa TIFF, concertele vor începe la 22.00. Vor anima atmosfera Garbanotas Bosistas, o trupă de rock neo-psihedelic din Vilnius, Coma (acustic), islandezul Bardi Johannsson, cu un DJ set memorabil, trio-ul olandez-begian De Beren Gieren, americanii de la A Hawk and a Hacksaw, melodiile „Rough Romanian Soul” ale celor de la Zmei3 și muzica celor de la Zum.

Week-end la Castel îi așteaptă pe copii și părinți cu jocuri, activități și surprize, pe 28 și 29 mai, între 11.00 și 19.00. O paradă a toboșarilor, cu artificii și efecte pirotehnice a trupei Transe Express și  un documentar fascinant despre lumea circului, The Show of Shows, vor anima Castelul Banffy de la Bonțida în seara de 28 mai, în timp ce pe, 29 mai, muzica islandezului Bardi Johannsson, interpretată de Orchestra Operei Maghiare din Cluj, dirijată de Simona Strungaru, va însoți imaginile bizare din Häxan: Witchcraft Through the Ages, un controversat horror mut suedez din anii 20.

Culinary Cinema, un nou concept de eveniment la TIFF, este gândit în jurul unui film dedicat unui chef de geniu, celebrul René Redzepi, și a restaurantului său. Noma, My Perfect Storm va fi proiectat la Cercul Militar marți, 31 mai, de la 18.30, și va fi urmat de o petrecere gastronomică întreținută de chef D’Artagnan.

Depozitul de Filme va fi din nou gazda unor evenimente cu intrare liberă, de la 21.45: pe 1 iunie, comedia cubaneză cu zombie Juan de los Muertos va fi urmată de o petrecere cu tematică horror, iar pe 2 iunie, clujenii sunt așteptați cu animalele lor de companie la Truman, o odă adusă prieteniei și dragostei, în care un câine are un rol important în viața stăpânului său. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu