miercuri, 19 octombrie 2016

Portret Frederick Wiseman şi sesiuni de Q&A întregesc programul zilei la Astra Film Festival - ziua 3

După un debut de ediţie extraordinar cu filmul Sieraneveda în regia lui Cristi Puiu, după ziua a doua în care elementul central l-a reprezentat programul special de documentare despre şi cu armâni şi un concert de muzică armânească susţinut de Mara&Band, Astra Film Festival continuă cu alte evenimente cinematografice de excepţie.


Spre exemplu la Sala Gong de la ora 20.30 va avea loc prima proiecţie din cadrul secţiunii Portret Frederick Wiseman. Domestic Violence/Violenţa domestică, este un documentar din 2001 care prezintă acțiunile poliției din Tampa, Florida, ca răspuns la apelurile care reclamă cazuri de violență domestică, precum și activitatea centrului The Spring, principalul adăpost din zonă pentru femeile și copiii victime ale abuzurilor. Secţiunea dedicată marelui regizor, căruia Academia Americană de Film îi va decerna în 2017 premiul Oscar pentru întreaga carieră, va continua joi 20 octombrie cu proiecţia documentarului Domestic Violence 2 (2002). Punctul culminant al acestei secţiuni este întîlnirea cu Frederick Wiseman, într-o sesiune de Q&A, după proiecţia filmului Crazy Horse (2011) programată vineri la sala Auditorium.

Alte evenimente notabile din programul zile sunt întâlnirile regizorilor cu publicul, în cadrul sesiunilor de Q&A. Este extraordină şansa oferită spectatorilor să vadă un film iar apoi să aibă posibilitatea să îl discute sau să îşi clarifice unele aspecte chiar cu creatorul acestuia. Mergând în sens invers, cred că este extrem de benefic şi pentru regizor să primească feedback "la cald" direct de la spectatori.

Eu astăzi mi-am propus să văd filme din secţiunile Destine comuniste şi Islamul radical la el acasă. Voi v-aţi făcut programul?

Programul complet al zilei de miercuri: http://astrafilm.ro/program-orar.aspx?day=3

Astra Film Festival se desfăşoară între 17 şi 23 octombrie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu