vineri, 21 octombrie 2016

Azi începe Comedy Cluj ediţia numărul 8

Cel mai mare festival de film de comedie din Europa, Comedy Cluj, debutează azi în forţă cu o serie de filme care au obţinut deja recunoaştere internaţională.



Aşadar la Gala de deschidere care va avea loc la Cinema Florin Piersic de la ora 19.00, va fi proiectat filmul Hunt for the Wilderpeople (regia Taika Waititi). Premiile adjudecate până acum sunt pentru cel mai bun film internaţional, cel mai bun film şi premiul publicului la festivaluri precum cele de la Boston, Seattle, San Francisco, Edimburg etc.


La Cinema Victoria de la ora 18.00 va fi proiectat filmul Toni Erdmann (regia Maren Ade). Filmat aproape integral în România, este coprodus de Ada Solomon şi este propunerea Germaniei la Oscar pentru cel mai bun film străin. A câştigat până acum 2 premii FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film), la Cannes şi la San Sebastian.

În cele 10 zile de festival vom avea parte de multe proiecţii de filme, lungmetraje şi scurtmetraje, vom avea patru piese de teatru, stand-up comedy şi sesiuni de Q&A la finalul unor filme.

Vă voi ţine la curent cu toate informaţiile despre Festival.

Până atunci vă invit să citiţi despre:



Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj are loc în perioada 21-30 octombrie 2016

Comedy Cluj 2016 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, fiind prezentat de Banca Transilvania. 

Festivalul beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca și susținut de Cinema City Romania și Cinema Florin Piersic. 

Parteneri instituționali: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Sapientia, Centrul de Cultura Urbana Casino, Casa de Cultura Cluj Napoca, Teatrul National Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu