miercuri, 18 ianuarie 2017

Primele veşti despre FITS 2017

sursa foto: facebook
Invitat la interviurile Festivalului Naţional de Teatru 2016, realizate de Adevărul live, Constantin Chiriac, Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a venit cu veşti noi despre ediţia din 2017.

Ediţia cu numărul 24 se va desfăşura în perioada 9 - 18 iunie 2017 iar programul este creionat în proporţie de 80%.

Tema ediţiei este Iubirea. "Este foarte important să ne aducem aminte despre acest lucru într-o lume atât de tulbure şi plină de războaie". "Am ţinut la această temă pentru că suntem într-o perioadă de ură, de dezbinare şi de sfâşiere îngrozitoare. Încercăm să dăm sens muncii noastre, făcând apel către oameni, către societate, către structuri, că frumosul poate să ne unească, iar acest sentiment, aşa cum spunea Albert Einstein, este cea mai mare forţă din Univers şi trebuie luată în considerare” a mai menţionat dl. Constantin Chiriac într-un interviu.

Din luna aprilie se pun în vânzare primele bilete. 

Ediţia din 2016 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a adus mai multe premiere. Au avut loc cel mai mare număr de evenimente - 472 în 67 de spații de joc, au fost prezenţi un număr record de artişti şi companii - 2.850 de artiști și invitați din 70 de ţări şi au fost vândute biletele în proporţie de 100% - 67.000 de spectatori pe zi au participat la evenimente, ceea ce l-a făcut să devină cel mai mare festival de teatru din lume, surclasându-le pe cele de la Avignon şi Edinburgh.

Despre experienţa trăită de mine anul trecut puteţi citi aici, iar pentru vizionarea unor fotografii în care am surprins dinamica celor 2 zile de festival la care am participat, vă invit să intraţi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu