miercuri, 24 mai 2017

TIFF.16 - Festivalul unor mari deschideri


În cadrul primei conferinţei de presă desfăşurată la Casa TIFF, Tudor Giurgiu - Preşedintele Festivalului, Mihai Chirilov - Director Artistic şi Cristian Hordilă - Manager Festival, au făcut o trecere în revistă a celor mai importante şi interesante momente din ediţia de acest an a Festivalului Intrenaţional de Film Transilvania (02 - 11 iunie 2017).

Tudor Giurgiu a punctat faptul că anul acesta, Festivalul are o mai mare deschidere, faţă de ediţiile anterioare, către profesioniştii din lumea cinematografică, producători, regizori, persoane interesate să investească în proiecte noi de film. Aceasta se datorează şi faptului că, este pentru prima oară cînd Consiliul Europei, prin fondul Eurimage de stimulare a coproducţiilor include TIFF în rândul festivalurilor europene în cadrul cărora se acordă premii pentru stimularea coproducţilor (Eurimages Co-production Development Award în valoare de 20.000 de euro).

Dincolo de latura mai tehnică, ca să spun aşa, programul artistic al acestei ediţii se anunţă a fi unul original şi plin de surprize: vom avea mai multe comedii decât în anii precedenţi, acestui gen fiindu-i dedicată o secţiune specială, vom avea ocazia să aruncăm un ochi la noile tehnologii care intră din ce în ce mai mult în cinematografie, participând la workshop-urile şi proiecțiile 3D și VR organizate în cadrul InfiTIFF, vom avea 3 cine-concerte în trei lăcaşuri de cult din zona centrală a oraşului, o secţiune tematică adesată cinefililor gurmanzi, Film Food, dar şi o secţiune dedicată producţiilor erotice, Carte Blanche Viva Erotica. Acestea sunt doar câteva dintre noutăţile acestei ediţii. Cu amănunte despre fiecare în parte, precum și cu recomandări de filme şi evenimente, invitaţi speciali, campania de imagine, retrospective, filme tribut, voi reveni în zilele ce urmează.

Stay tuned!


***
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu