joi, 18 iunie 2015

Cluj Never Sleeps - Peste 30 de evenimente în 20 de locaţii

Cea mai scurtă noapte din an este marcată de ce-a de-a treia ediţie a manifestărilor cultural artistice desfăşurate sub umbrela „Cluj Never Sleeps”.



“Cluj Never Sleeps îi invită pe clujeni să redescopere oraşul din perspective inedite: petrecere în tramvai, ture într-un balon cu aer cald pe deasupra oraşului, petrecere pe malurile Someșului, jocuri care ne invită să fim turiști în propriul oraş şi, bineînțeles, reprezentaţii de teatru, filme și concerte în aer liber - toate se întâmplă în 20 iunie.” se spune în comunicatul de presă primit.

Elena Mîndru invitată specială la „Cluj Never Sleeps” alături de Anna Horvath – viceprimar Primăria Municipiului Cluj-Napoca, împreună cu o parte din echipa de organizare, respectiv Alexandra Mihali – Director eveniment, Cristian Avram – Director artistic, Răzvan Luca – Coordonator proiecte şi Diana Apan – Purtător de cuvânt al programului au susţinut azi conferinţa de presă a evenimentului la punctul de informare al Capitalei Europene a Tineretului, aflat în centrul Comercial Central.

Imagini din timpul conferinţei de presă 

Aceştia au punctat principalele evenimente cu menţiunea că toate manifestările sunt importante şi deosebite lăsând la alegerea fiecăruia participarea la cele pe care le găsesc atractive pentru ei.

O premieră va fi cea a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, care va ieşi pentru prima oară în stradă cu o piesă de teatru. Piesa “Clovni extratereştrii” în regia lui Eli Simon va fi jucată sâmbătă la ora 22 în Piaţa Unirii. Chiar dacă este un musical, desfăşurarea ei în condiţii bune reprezintă o provocare pentru organizatori dar şi pentru actori.

Mezzosoprana Iulia Merca este prezentă şi la această ediţie tot cu o premieră: spectacolul-concert de muzică clasică, efecte vizuale şi electro-acustice „Roata de Foc” care va avea loc la ora 23 în curtea Institutului Francez.

Concertul “Loose Neckties Society” al actorilor de la Teatrul Maghiar se va desfăşura în curtea Teatrului Maghiar cu începere de la miezul nopţii.

„Cluj Never Sleeps – Clujul nu doarme - nu numai în această perioadă, ci tot timpul. Voi cânta jazz pe plajă alături de muzicienii mei din Finlanda; vom aduce în fața publicului compoziții de pe cel mai recent album. Concertele din cadrul Cluj Never Sleeps sunt gratuite tocmai pentru a stârni interesul publicului pentru muzică și evenimente culturale, care au loc la Cluj pe parcursul întregului an”, a declarat Elena Mîndru, cap de afiș la Day 15 Beach Party.

Imagini din timpul conferinţei de presă 

Pe lângă acestea, noaptea va fi presărată de multe petreceri, proiecţii de filme în aer liber, sport, concerte, expoziţii. Voi enumera câteva dintre ele, Petrecerea în tramvai, Alandala Day & Night, O noapte la muzeu, Street Music Festival, Seara Muntelui la Cluj, lăsându-vă pe voi să le descoperiţi pe toate din programul oficial care poate fi accesat la adresa http://clujneversleeps.ro/.

Locaţiile unde nu se doarme în noaptea cea mai scurtă din an sunt: Piaţa Unirii, Strada Mihail Kogălniceanu, Strada Ioan Bob, Parcare Sf. Mihail, Strada Tipografiei, Clopot, Plaja Grigorescu, Cetăţuia, Institutul Francez, Teatrul Maghiar, Casa Tranzit, Strada Napoca, Strada Universității, Bulevardul Eroilor, Muzeul de Artă, Iulius Mall, Spaţiu Reactor, Parcul Stadion, Orange Shop, Strada Potaissa, Strada Dacia

Proiectul Cluj Never Sleeps este coordonat de Federaţia SHARE Cluj-Napoca şi este unul din proiectele strategice al programului “Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului” şi se desfăşoară pe parcursul a 24 de ore în weekend-ul 20-21 iunie 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu