joi, 25 august 2016

Comedie exotică la Comedy Cluj#8


Odată cu ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, organizatorii şi-au propus ca în fiecare an să aducă elemente de noutate în program. Ediţia precedentă a dus iubitorii cinefilii în sala de teatru pentru a experimenta comedia live. Anul acesta prima noutate este adusă prin intermediul unei secţiuni care va cuprinde filme provenite din tări exotice precum Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay, Peru sau Panama.

Bogdan Beşliu, directorul artistic al festivalului şi selecţionerul acestei noi secţiuni, spune despre Comedy Exotic că „este o experiență cinematografică nouă pe care o oferim publicului, odată cu provocarea de a descoperi filme la care nu am avea acces în mod normal, din țări pe care cu greu am putea ajunge să le vizităm! Cu siguranță ne vom distra văzând cum subiecte comune ale filmelor de comedie sunt tratate în mod surprinzător atunci când filmul este din Asia sau America de Sud. Avem și ocazia să descoperim tradiții complet noi, dar și sisteme închise cum este cel al Coreei de Nord”.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj are loc la Cluj-Napoca în perioada 21-30 octombrie 2016 și este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei.

Festivalul beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu