vineri, 9 septembrie 2016

Sieranevada by Cristi Puiu o tragicomedie autentic românească


Cel mai aşteptat film românesc al anului, Sieranevada în regia lui Cristi Puiu, a avut premiera de gală aseară la Cinema Florin Piersic. Filmul a revenit în cinematografele din Cluj, după ce în luna iunie s-a bucurat de o proiecţie în avanpremieră în România, imediat după revenirea lui de la Cannes unde a deschis Competiţia Oficială.

Atât la avanpremieră cât şi la proiecţia de aseară sala cinematografului a fost plină, iar reacţiile au fost similare: s-a râs mult în ciuda subiectului grav. Situaţiile create, dialogurile au făcut ca un moment trist din viaţa unei familii, un parastas, să fie mai uşor de traversat.

În esenţă Sieranevada este o tragicomedie autentic românească, un film despre familie, despre relaţiile din interiorul familiei, despre tradiţie şi respectarea ei. Pe lângă dialogurile şi momentele strict legate de subiectul principal al filmului, un parastat, nu lipsesc dicuţiile despre teorii ale conspiraţiei şi neaparat, despre trecutul comunist. Regizorul a construit povestea în jurul unei experiente personale, dar filmul poate fi povestea adevarată a oricărei familii.

Sieranevada este un film catre trebuie văzut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu