marți, 2 iunie 2015

Clujul respiră TIFF la ediţia cu numărul 14

Primele patru zile ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania au fost pline de evenimente pentru toată lumea şi pentru toate gusturile: concerte, petreceri şi filme în Haşdeu, lumea copiilor, cine-concert, Nirvana precum şi spectacolul FireS a Cheval oferit de francezii de la Compagne des Quidams la Castelul Banffy de la Bonţida, jazz la Casa de cultură, Cine-piscina, etc. Au fost patru zile în care am văzut aproape tot ce mi-am programat să văd, au fost patru zile în care de dimineaţa până noaptea târziu am respirat TIFF.

 Scriind aceste rânduri mă gândesc cu nerăbdare la evenimentele ce le-au pregătit organizatorii TIFF pentru următoarele zile. Abia aştept proiecţiile filmelor la care vor participa Nastassja Kinski, Mircea Daneliuc, Marin Moraru sau Isaach de Bankolé.

Discuţiile cu invitaţi speciali vor începe de azi, 2 iunie în Piaţa Unirii la TIFF Lounge cu primul invitat Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.

Filmul „Comoara” în regia lui Corneliu Porumboiu care a fost recompensat cu premiul Un Certain Talent anul acesta la Cannes va fi proiectat în premieră la TIFF marţi, 2 iunie, la Arkhai Sculpture Park din localitatea Vlaha.

Ziua HBO, Zilele diversităţii, Zilele Filmului Românesc, EcoTIFF, Ziua Maghiară, evenimentele de la Depozitul de filme, concertele, expoziţiile, dezbaterile, filmele tematice vor întregi programul variat la TIFF-ului.

Începe deci, o săptămână cu evenimente multe şi interesante astfel încât trebuie să îţi faci lista dinainte pentru a fi sigur că nu ratezi ceva ce ai vrea să vezi.

 

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană. Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programul Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu