marți, 25 august 2015

Festivalul Internațional George Enescu la Cinema Victoria


Festivalului Internațional George Enescu se va desfăşura în perioada 30 august-20 septembrie în mai multe locaţii din Bucureşti: Ateneul Român, Sala Mare a Palatului, Sala Mică a Palatului, Opera Naţională Bucureşti, Universitatea Națională de Muzică din București, Sala Radio şi Grand Cinema & More. Pentru cei ce nu reuşesc să ajungă în capitală organizatorii au iniţiat parteneriate cu câteva cinematografe din ţară care vor transmite în direct concerte din cadrul Festivalului: la Cluj-Napoca cinema Victoria, Cityplex din Constanţa, Cortina Digiplex din Oradea, Cinema Trivale din Piteşti.

Festivalul Enescu continuă direcţia lansată începând cu ediţia 2013 de a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul Festivalului. Este modul nostru de a ne deschide către un public cât mai larg şi de a asigura accesul la concerte inclusiv celor care nu au reuşit să îşi achiziţioneze un bilet în sala de concert. Prin alinierea la noile tehnologii, Festivalul oferă, astfel, un acces cât mai larg la cultură, acces pe care îl considerăm foarte important.”, a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului Internaţional George Enescu.

Cinema Victoria a selectat orchestre celebre prezente in festival, după următorul calendar:
30 august – ora 19:30 - Orchestra Romana de Tineret si Corul Filarmonicii George Enescu
31 august – ora 20:00 – Israel Philarmonic
3 septembrie – ora 20:00 – Filarmonica din Berlin
6 septembrie – ora 19:30 – Orchestra San Francisco Symphony
9 septembrie – ora 20:00 - Orchestra London Symphony
10 septembrie – ora 20:00 - Orchestra Filarmonica din Sankt Petersburg
15 septembrie – ora 20:00 – Filarmonica din Viena
17 septembrie – ora 19:30 - Royal Liverpool Philharmonic Orchestra
20 septembrie, ora 19:30 - Orchestra Royal Concertgebouw Amsterdam

Preţul unui bilet este de 40 de lei. Pentru a facilita accesul la cât mai multe transmisiuni au fost puse în vânzare abonamente care permit acces la toate spectacolele, în valoare de 225 lei. Există, de asemenea, varianta unui abonament valabil pentru 5 spectacole la alegere, în valoare de 150 de lei. Biletele şi abonamentele sunt puse în vânzare la casa de bilete a cinematografului Victoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu