sâmbătă, 2 aprilie 2016

Baahubali: The Beginning - o capodoperă cinematografică indiană la TIFF



Filme noi, filme nominalizate la Oscar, filme premiate la mari festivaluri de gen fac parte din programul ediţiei aniversare a Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2016. Despre producţiile anunţate până acum de organizatori puteţi citi aici.

În această postare am să mă limitez a vă vorbi doar despre unul dintre ele, cel mai costisitor film al industriei cinematografice indiene: Baahubali: The Beginning în regia lui S.S. Rajamouli. Filmul a avut un buget de 40 milioane de euro şi a înregistrat în India încasări record.

Vreme de aproape 3 ore, firul poveştii ne duce în India antică unde un personaj aventurier se implică în conflictul de zeci de ani dintre 2 persoane. Totul începe atunci când Sanga şi soţul ei, care fac parte dintr-un trib din privincia Mahismathi, salvează de la înec un băiat. Copilul îşi petrece tinereţea ca un spirit liber explorând munţii şi împrejurimile iar pe măsură ce creşte vrea să îşi cunoască rădăcinile şi realizează că acesta este scopul lui în viaţă. În toată acestă căutare se înfiripă şi o minunată poveste de dragoste indiană. 

„Bărbați pe jumătate dezbrăcați luptă cu tauri, cupluri se sărută printre orhidee, sute de figuranți ridică un turn, iar o scenă de bătălie durează 45 de minute – filmul epic în două părți al lui S.S. Rajamouli își face triumfal intrarea pe lista blockbusterelor și o inovează”, scrie „The Guardian”.

Nouă nu ne rămâne decât să aşteptăm să înceapă Festivalul şi să mergem să vedem filmul. Acesta este programat să ruleze într-un spaţiu consacrat şi potrivit vizionării filmelor excepţionale, în Piaţa Unirii, iar cadrul creat de siluetele statuii lui Matia Corvin, a Bisericii Sf. Mihail şi a celorlalte clădiri din centrul istoric al oraşului va contribui la inducerea unei atmosfere magice demne de aceasta peliculă.

Despre alte evenimente anunţate până acum puteţi citi aici-Focus Islanda, aici-CineConcert şi aici-Weekend la castel :)


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Culturii și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu