luni, 5 septembrie 2016

Viteză şi adrenalină la Red Bull Soapbox Race

40 de maşini frumos gătite împreună cu creatorii lor au participat la cea mai nebună cursă organizată pentru a doua oară în România, Red Bull Soapbox Race. Echipaje din toată ţara şi-au pus imaginaţia la treabă şi au construit vehicule care mai de care mai trăznite. Acestea au participat la cursa vieţii lor pe pista special amenajată pe dealul Colina.

Bogdan Marişca, Roxana Ciuculescu, Ileana Badiu şi Traian Tudorică au avut misiunea grea de a juriza concurenţii. Pe lângă viteza cu care vehiculele au parcurs cei 400 de metri ai pistei, aceştia au mai punctat creativitatea şi impresia artistică.

Nebunia a început puţin după miezul zilei cu prima coborâre pe pistă a trupei de percuţie Barbarosa. A urmat apoi concursul propriu-zis.

Cel mai bun timp scos pe curcuitul Red Bull Soapbox Race de pe dealul Colina din Cluj-Napoca a fost de 42 de secunde, cel mai slab fiind de 2 minute şi 33 de secunde.

La astfel de viteze, incidentele (fără victime) nu au lipsit, spre deliciul publicului. Vehicule scoase de pe pistă din cauza lentorii cu care circulau, maşini care au rămas fără roţi în timpul evoluţiei sau piloţi care au trecut linia de sosire cu vehiculul în braţe sunt doar câteva exemple în acest sens.

Ca la orice cursă care se respectă au fost acordate şi premii primilor trei clasaţi:

Premiul 1 - echipa Migutzu No. 1 din București (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briotă Dan Ionel și Ionescu Ionuț) a câştigat o veritabilă tabară de racing pentru 4 persoane, în Austria, pe circuitul internaţional Red Bull Ring

Premiul 2 - echipa Bootelcuța din Iași (Bogdan Băianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu) a câştigat o excursie pentru 4 persoane la fabrica Red Bull Racing F1 Team din Milton Keynes, Anglia

Premiul 3 - echipa Muștarmobilul (Bulboacă Mihăiță, Cernat Alex, Iordan Florin și Vincă Andrei) va avea parte de o zi de distracţie la un circuit de karting din România





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu