duminică, 29 mai 2016

Recomandări de TIFF - ziua 3 (dumincă 29.05.2016)


Ziua a treia a Festivalului Internaţional de Film Transilvania vine cu o premieră mondială de film, cine-concert la Bonţida, concerte la Casa TIFF, Palatul Urania şi Casa de Cultură a Studenţilor, precum şi cu 41 de proiecţii de filme.

Recomandările, la fel ca în ziua precedentă, o să le fac concentrându-mă mai mult pe evenimente, nu pe filme.
La Casa de Cultură a Studenţilor de la 19.00  va avea loc un concert Zone Libre, muzică live originală pe o versiune remontată a capodoperei 2001: O odisee spațială în regia lui Stanley Kubrick.

La Palatul Urania, sub "umbrela" TIFF Music Night de la ora 21.00 va concerta Byron, iar la Casa TIFF de la ora 22.00 vor susţine un concert acustic cei de la Coma.
Ziua a doua de Weekend la Castel aduce o nouă zi de distracţie pentru cei mici. Tribul Tiffarilor va avea de construit un cort autentic indian tipi, după care fiecare membru al tribului va trece la îndeletniciri specifice: pictat cort, confecţionat bijuterii, instrumente muzicale şi dreamcatcher. Toate acestea vor avea loc în intervalul orar 12.00-17.00.
Seara va fi proiectat filmul mut Haxan / Häxan: Witchcraft Through the Ages este o producție neobișnuită din 1922, interzisă ani de-a rândul pentru reprezentarea pe ecran a practicilor de venerare a diavolului și pentru nuditatea excesivăProiecţia va avea acompaniament live Bardi Johannsson alături de orchestra Operei Maghiare din Cluj, dirijată de Simona Strungaru.
Premiera mondială de care aminteam, e a junui film proiectat în cadrul programului EducaTIFF. Aventurile lui Nelly (r. Dominik Wessely) va fi proiectat la ora 11.00, la Cinema Florin Piersic. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu echipa filmului și o întâlnire între actrița principală și publicul tânăr.

A doua personalitate invitată la TIFF Lounge este primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu. Mihnea Măruţă va modera întâlnirea care va începe la ora 17.00.

La Institutul Francez (ora 22.00) va avea loc o proiecţie specială, un documentar despre Kimmo Pohjonen. Artistul va susţine un concert la Casa de Cultură a Studenţilor, mâine 30.05.2016. La proiecţia documentarului Soundbreaker va participa şi Kimmo Pohjonen.

În Piaţa Unirii de la ora 21.45 va rula filmul brazilian Profesorul de vioară.

Programul complet poate fi consultat aici

O zi minunată să aveţi! Ne vedem la TIFF, iar seara târziu aici, pentru recomandările zilei de luni, 30.05.2016.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu