vineri, 4 noiembrie 2016

Florence, soprana fără voce în avanpremieră specială la Cinemateca TIFF


Cinemateca TIFF revine pe 4 noiembrie, la Cinema Victoria din Cluj, cu o avanpremieră specială: Florence, în regia lui renumitului cineast britanic Stephen Frears. Avându-i pe Meryl Streep şi Hugh Grant în rolurile principale, Florence prezintă incredibila poveste – inspirată din realitate - a unei excentrice moștenitoare americane al cărei scop în viață este acela de a deveni o soprană celebră. Proiecția este programată la ora 20.00, iar biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la casieria cinematografului Victoria.


Florence redeschide sezonul proiecțiilor din cadrul Cinematecii TIFF, proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România. Surprizele din programul Cinematecii până la finalul anului vor fi anunțate în perioada următoare.

Cinemateca TIFF își propune să contribuie la formarea unui public educat, angrenând spectatorii în experiențe cinematografice de calitate. Clujenii vor putea interacționa cu cei direct implicați în realizarea unor dintre filme, în sesiuni de Q&A. Totodată, unele producții vor fi introduse sau dezbătute de critici și personalități din lumea filmului, în discuții care vor plasa subiectele și filmele în sine într-un context mai larg.

***
Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu