sâmbătă, 10 octombrie 2015

Premiile Teatrului Naţional Cluj-Napoca pentru stagiunea 2014-2015

Vineri seara, în cadrul Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj a avut loc Gala de decernare a premiilor Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Premiile au fost iniţiate cu ocazia ediţiei precedente a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj, iar acestea sunt oferite atât actorilor şi regizorilor cât şi oamenilor din spatele scenei care contribuie la buna desfăşurare a unei piese de teatru. Nominalizările au fost făcute din rândul pieselor puse în scenă în stagiunea teatrală 2014-2015.

Premiile au fost prezentate de doamna Ştefana Pop-Curşeu, director artistic al Teatrului şi de domnul Cristian Avram din partea departamentului de Marketing, Comunicare şi PR a Teatrului Naţional.



Premiul “Aureliu Manea” pentru cel mai bun regizor la Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 s-a acordat domnului Tudor Lucanu pentru regia spectacolelor Emigranţii, În Trafic şi 12 oameni furioşi.

Premiul “Mona Marian” pentru tineri creatori la Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 s-a acordat doamnei Sânziana Tarţa pentru rolul Cântăreaţa din piesa UbuZdup regizată de Gábor Tompa şi pentru rolul din spectacolul Concert Apolodor regia Ada Milea.

 Premiul “Estera Biro” pentru tehnicieni de scenă a Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 s-a acordat doamnei Mădălina Mânzat, operator lumini.

Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar la Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 i-a fost acordat actriţei Ramona Dumitrean pentru rolul Doamna-cu-Coasa din piesa Mein Kampf regizată de Alexandru Dabija.

Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 a fost ămpărţit de două actriţe: Irina Vintze pentru rolul interpretat în piesa În trafic regizată de Tudor Lucanu şi Miriam Cuibus pentru rolul Solange din piesa Cameristele, regizor István Albu.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar la Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 i-a revenit actorului Ionuţ Caras pentru rolurile Fratele Tibergiu şi Ocnașul revoluționar  interpretate în piesa UbuZdup regizată de Gábor Tompa.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal la Teatrul Naţional Cluj-Napoca în stagiunea 2014-2015 a avut doi câştigători: actorul Matei Rotaru pentru rolul din piesa Emigranţii regizată de Tudor Lucanu şi actorul Sorin Leoveanul pentru rolul Hitler interpretat în piesa Mein Kampf regizată de Alexandru Dabija.

Premiul Publicului, votat de spctatorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca s-a acordat spectacolului Elling de Axel Hellstenius și Petter Naessadaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjørnsen, traducerea și adaptarea Petre Bokor, regia Sorin Misirianţu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu