joi, 19 noiembrie 2015

Jazz - trei zile de ritm şi pasiune

La începutul lunii decembrie, timp de 3 zile Clujul va fi gazda cele de-a IX-a ediţii a Festivalului de Jazz Transilvania. Au răspuns invitaţiei de a susţine concerte în cadrul Festivalului importanţi muzicieni de jazz ai momentului din ţară şi străinătate, precum Sebastian Spanache Trio, Marcian Petrescu Duo, Bodurov Trio și Paolo Profeti European Collective.


Spectacolele se vor desfăţura pe scena Casei de Cultură a Studenţilor şi vor debuta în seara de 2 decembrie ora 20.00 cu concertul susţinut de Sebastian Spanache Trio.


Sebastian Spanache Trio
Seara de 3 decembrie este dedicată blues-ului acustic, spectacol susţinut de Marcian Petrescu Duo în cadrul concertului „Povestitorii – muzicuța și chitara în tradiția adevărată a bluesului acustic”.
Bodurov Trio, condus depianistul şi compozitorul bulgar Dimitar Bodurov, va concerta tot în seara de 3 decembrie.

Marcian Petrescu Duo

Bodurov Trio
Paolo Profeti European Collective
În ultima seară a festivalului, pe 4 decembrie, publicul clujean îi va putea asculta pe Paolo Profeti European Collective. Un ansamblu compus din 6 muzicieni de excepție, Paolo Profeti European Collective, condus de compozitorul Paolo Profeti, aduce împreună o secţie ritmică bine consolidată, formată din unii dintre cei mai apreciaţi muzicieni italieni, care lucrează deja împreună de mai mulţi ani (Davide Incorvaia, Cristiano Da Ros şi Alessandro Rossi) şi doi excepţionali muzicieni români: chitaristul Sorin Romanescu şi trombonistul Florian Radu.

Biletele pentru Transilvania Jazz Festival se pot procura de la birourile Diesel Events, Piața Unirii nr.10. Ele vor fi disponibile și de la Casa de Cultură a Studenților, înaintea fiecărui concert. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, prețul unui bilet pentru aceste categorii fiind de 15 lei.

Transilvania Jazz Festival este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.
Proiectul susține candidatura orașuluiCluj-Napoca la titlul de CapitalăCulturalăEuropeană 2021.


Co-producător: TVR Cluj
Partner: Jazz Fan Rising Parteneri media: Magic FM, Actual de Cluj, Transilvania Reporter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu