joi, 12 noiembrie 2015

Primii artişti anunţaţi la Electric Castle 2016


5.000 de abonamente au fost epuizate, iar alte 3.000 au fost scoase la vânzarela cea de a 4-a ediție a Electric Castle Festival. Au fost aneunţate şi primii artişti care vor urca pe scenele de la Bonţida.
Rusko, un nume foarte dorit de publicul din România, va ajunge să-și onoreze promisiunea făcută în urmă cu 2 ani când, din motive medicale, a trebuit să anuleze în ultimul moment, concertul programat la Castelul Banffy. 
Rusko este o legendă a stilului dub step. Având studii muzicale solide în spate, Rusko este genul de DJ ce nu se teme să experimenteze și în afara stilului care l-a consacrat și tocmai asta face din show-urile lui evenimente muzicale speciale.
Joshua Steel aka Flux Pavilion este un alt nume confirmat. La doar 26 de ani, acesta este răsfățatul scenei electronice britanice din ultimii ani. Flux Pavilion nu a ratat niciun festival major, de la Glastonbury la Coachella, având peste 6 turnee americane și europene la care a fost headliner.
Cu un sound pe care îl declară ca fiind inspirat de muzica celor de la The Prodigy și de Rusko, Flux Pavilion a colaborat cu nume foarte diverse din industria muzicală, de la Foreign Beggars la Jamiroquai. Walt Disney Company i-a cerut să remixeze tema din Star Wars Rebels pentru a impune seria pe piață.
„Alternative” – „experimental”- „electronic” orice ați pune în fața cuvântului „rock” este o corectă descriere a stilului celor de la Enter Shikari. Cu 4 albume lansate în cei 10 ani de carieră, Enter Shikari cred cu tărie în puterea mesajelor pe care le transmit prin piesele lor. Cel mai recent album al lor, The Mindsweep, lansat anul acesta, este considerat cel mai creativ și complex și va sta la baza show-ului pe care îl pregătesc pentru Electric Castle 2016.
Viața lui va deveni cu siguranță tema unui film: Matisyahu, tânărul evreu hasidi, ultra orthodox și rapper în același timp, ce și-a înregistrat albumul de debut în aceeași perioadă ce se dedicase studiului intensiv al Torah. Ca apariție pe scenă, Matisyahu nu mai e deloc evreul cu zulufi care i-a șocat pe americani la începuturile carierei, dar muzica sa, un amestec de reggae si rap, a progresat foarte mult.
Din zona ska, au fost confirmaţi Babylon Circus. Cei 7 muzicieni care au convins publicul din lumea întreagă că acest gen sună foarte bine și în franceză, așteaptă să ocupe una dintre scenele pregătite la Electric Castle 2016. Dub Pistols, trupa favorită a festivalului, a fost și ea confirmată pentru ediția viitoare.
DJ Marky, brazilianul rezident în cluburile londoneze de peste 2 decenii, și NU:TONE B2B LOGISTICS vor demonstra live cât de diferit poate fi stilul Drum+Bass în funcție de abordarea pe care fiecare artist o dă muzicii.
De asemenea, Aba Shanti-I și Congo Natty (Rebel MC) vor veni la festival. Fiecare este “veteran” în stilul său, influențând generații întregi de DJ. La capitolul “de descoperit” sunt incluşi Toddla T , LOUISAHHH! și Legowelt.
Primii artiști români confirmați vin atât din zona rock, cât și de pe scena electronică sau din hip hop. Alternosfera, Urma, Macanache și DJ Shiver anunță o prezență românească puternică în line up-ul final.
Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie 2016, la Castelul Banffy, din localitatea Bonțida.
Comunicat de presă Electric Castle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu