marți, 24 noiembrie 2015

Evenimente recomandate pentru luna Decembrie, în Cluj-Napoca

Cluj-Napoca e un oraş cultural, prin excelenţă. În fiecare săptămână, pe lângă piesele de teatru programate la cele două Teatre de Stat, concertele oferite de Opera Naţională Română, Filarmonica de Stat Transilvania şi Opera Maghiară, premierele cinematografice, vernisaje şi alte acte de cultură organizate de companii independente de teatru, dans, muzică, se desfăşoară şi alte evenimente majore cu impact regional, aş putea spune. Acestea vreau să vi le supun atenţiei şi să le prezint într-un singur loc, pentru a putea accesa un calendar cât mai complet cu un singur click.

Chiar dacă mi-am propus să vă recomand doar evenimentele lunii decembrie nu pot să nu menţionez Concertul susţinut de Tudor Gheorghe. Aşadar, în data de 30.11.2015 acesta va susţine Concertul intitulat "Adio Doamnă". Acesta va avea loc pe scena Operei Naţionale Române, începând cu ora 19. Inspirat de operele și povestirile marilor personalități din literatura română, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, și de compozițiile muzicale ale celor mai apreciați interpreți care s-au impus la acea vreme, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc, maestrul Tudor Gheorghe a conceput un program special, de neratat.

Luna decembrie debutează cu concertele tradiţionale din Piaţa Unirii, cu ocazia Zilei Naţionale. Astfel marţi, 1.12.2015 începând cu ora 16.00 va avea loc un spectacol folcloric, susţinut de artiştii: Amalia Chiper şi Florin Rupa, Marius Ciprian Pop, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Ana Ilca Mureşan, Ansamblul folcloric „Mugurelul”, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş. Acompaniamentul artiştilor va fi asigurat de orchestra Regal Transilvan.
De la ora 19.00, după ce se va da drumul la iluminatul festiv, vor urca pe scenă cei de la Zdob şi Zdub iar de la ora 20.00 cei de la Cargo.

După succesul înregistrat la Bucureşti, Voltaj va susţine la Cluj Napoca, pe 3 decembrie, la Sala Polivalentă, la al doilea concert simfonic al trupei – "Din toată inima", un spectacol muzical în care hiturile Voltaj şi orchestra Simona Strugaru Symphonics vor oferi un show inedit. Toate încasările de la concertul din Cluj-Napoca vor fi donate celor aflaţi în suferinţă în urma tragediei de la #Colectiv.

Cea de a 25-a ediţie a Festivalului Mozart va avea loc la Cluj-Napoca între 4 şi 11 decembrie 2015. Programul acestei ediţii jubiliare cuprinde două concerte simfonice, susţinute de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Transilvania”, două concerte camerale, Concursul de interpretare a Sonatelor pentru vioară şi pian de Mozart, un concert pentru copii şi un simpozion.
Oaspetele de onoare al celei de a 25-a ediţii a Festivalului este celebrul muzician american Robert Levin, pianist, muzicolog şi compozitor, profesor la Universitatea Harvard şi Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi, printre care şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Alături de el va concerta pianista americană Ya Fei Chuang, de asemenea o solistă de renume internaţional. Cei doi oaspeţi vor susţine şi cursuri de măiestrie pentru tineri pianişti, la care participarea va fi gratuită.

Tarja Turunen, fosta solistă a trupei Nightwish se află în turneu cu spectacolul Ave Maria Christmans Tour şi va susţine în data de 8 decembrie, ora 19.00, pe scena Operei Naţionale un regal muzical. Acompaniată de pian, vioară și flaut, Tarja va face încă o dată o demonstrație deosebită a versatilității vocale, pregătindu-ne sufletele pentru magia Crăciunului.

Tot pe scena Operei Naţionale se vor auzi celebrele acorduri vieneze interpretate de Orchestra Johann Strauss Ensemble. Concertul va avea loc în data de 14 decembrie de la ora 20.00. Johann Strauss Ensamble reunește unii dintre cei mai talentați muzicieni ai Austriei, rețeta succesului lor fiind calitatea incontestabilă a actului artistic, precum și ușurința de a se conecta cu publicul.

Ştefan Hruşcă, cel mai cunoscut şi iubit interpret de colinde se face auzit an de an în casele românilor, dând viaţă frumoaselor tradiţii româneşti, celebrând de fiecare dată Crăciunul şi datinile străbune. În 17 decembrie, începând cu ora 20.00, acesta va susţine, la Casa de Cultură a Studenţilor, spectacolul intitulat "Leru-i Ler".

Tot în 17 decembrie, va avea loc cea de-a patra ediţie a evenimentului intitulat Noaptea Porţilor Deschise la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Cel mai impresionant show de patinaj artistic din lume, KINGS ON ICE: Evgeni Plushenko & Edvin Marton va avea loc vineri, 18 decembrie 2015, pe patinoarul amenajat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, începând cu ora 20:00.
În deschiderea evenimentului ‘Kings on Ice’ va avea loc un concert de colinde susținut de Marcel Pavel și Paula Seling.
Invitații speciali ai galei de la Cluj sunt trei renumiți campioni internaționali ai patinajului artistic: Brian Joubert, Johnny Weir și Tomas Verner
Show-ul de clasă mondială este o combinație unică de divertisment și sport, în care acrobațiile spectaculoase și demonstrațiile impecabile de talent și tehnică ale unor celebri patinatori sunt acompaniate de sunetele unei viori Stradivarius.

Bilete pentru toate spectacolele prezentate mai sus (la care se percepe taxă de intrare) se găsesc la Casele de bilete ale locaţiilor în care se vor desfăşura evenimentele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu