luni, 7 decembrie 2015

Muzică, Dans, Culoare - RECONNECTING

Foto: Călin Ilea
Foto: Călin Ilea

Coregrafa clujeancă Alina Ciceo împreună cu trupa sa de dans Jump In au umplut la capacitate maximă sala cinematografului Florin Piersic cu ocazia evenimentului RECONNECTING ce a avut loc sâmbătă seara.
Spectacolul pus în scenă de aceştia a fost completat de ieşeanul Dan Băsu care a adăugat mişcărilor dansului dinamica luminior şi a sunetului. Muzica, dansul, luminile au creat un tot unitar care au electrizat la maxim audienţa.

"Spectacolul a transmis prin dans evoluția umană și impactul acesteia în relațiile interpersonale. RECONNECTING a reprezentat o fuziune dintre dans şi New Media: o îmbinare dintre dans, muzică și proiecții unite de același mesaj – reconectarea cu sinele și în același timp o reconectare cu cei din jur. 
Întreg conceptul spectacolului s-a bazat pe o trecere treptată de la nenatural la natural, de la disconfort la confort, de la inumat la uman, de la întuneric la lumină. Momentele artistice și mesajul transmis prin intermediul dansului au fost susținute de proiecțiile de pe scenă. Proiecții care inițial au introdus spectatorii în spații închise, lipsite de umanitate, spații materiale, iar treptat s-a făcut trecerea spre spații deschise, umane, spații care transmiteau senzația de confort, de împlinire. Toate aceste elemente au alese pentru a evidenția aspectele negative pe care societatea actuală ni le conferă. Aspecte care pot fi diminuate sau evitate printr-o reconectare cu noi înșine, dar și cu cei din jur." se arată în comunicatul de presă transmis de organizatori.

Echipa TiMAF are un mesaj pentru toţi cei care au văzut spectacolul dar mai ales pentru cei care nu au reuşit să intre în sală:

„Echipa TiMAF mulțumește pentru participare tuturor spectatorilor de la evenimentul RECONNECTING. Numărul mare de persoane care au participat aseară la acest eveniment reprezintă o satisfacție enormă pentru noi. În același timp,  datorăm scuze persoanelor care și-au dorit să participe la eveniment, însă din cauza locurilor limitate nu au reușit să ia parte la spectacol. În urma evenimentului de aseară și a numărului mare de persoane, care din păcate, nu au putut să participe la eveniment, TiMAF ia în calcul organizarea unui al doilea spectacol în anul 2016.
Mulțumim frumos!”

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”.. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu