marți, 8 martie 2016

Saul Fia/Fiul lui Saul - sold out în ziua premierei la Cluj



Vineri, 11 martie 2016 va avea loc la Cinematograful Victoria premiera filmului Saul Fia / Fiul lui Saul.
Cele două proiecţii programate de la ora 20.00 şi 22.00 vor avea loc în prezenţa actorului Levente Molnár şi sunt Sold Out de câteva zile. După proiecția de gală, actorul va răspunde întrebărilor legate de film și de rolul pe care îl interpretează.

“Pe parcursul filmărilor, cea mai grea încercare a fost accea de a evita sentimentele care vin din cunoașterea ororilor la care acești oameni au fost nevoiți, fortați să se expună. Aceasta detașare a fost necesară pentru a putea funcționa în fața camerei de filmare, în data și locul menționat în scenariu. Personajul pe care-l interpretam nu avea șansa autocompătimirii. Trebuia să găseasca un mod de " funcționare umană" în epicentrul iadului.”, a declarat Levente Molnár.

Levente Molnár, actor laTeatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film; el îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagarul de concentrare.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Interneţional de Film de la Cannes şi are deja în palmares peste 30 de nominalizări şi 20 de premii câştigate. Printre cele mai prestigioase amintesc Premiul Oscar (Academy Awards) pentru Cel mai bun film străin, Marele Premiu al Juriului şi Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, Premiul pentru cel mai bun film străin la Golden Globes.

Presa internațională despre FIUL LUI SAUL/SON OF SAUL:

“Un punct de reper formidabil pentru ficționalizarea cinematografică a Holocaustului" (The Film Stage)

“ O remarcabilă viziune asupra dramei Holocaustului care recrează atmosfera lagărelor Auschwitz într-un mod tulburător de real” (Indiewire)

“O dramă rară despre Holocaust care reușește să puncteze drama efectivă și nu doar disperarea de a trăi în iadul unui lagăr de concentrare” (The AV Club)

Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului László Nemes și este distribuit, din 11 martie, în cinematografele din România de către Transilvania Film. La Cluj acesta va putea fi văzut atât la Cinema Victoria, cât și la Cinema City Iulius Mall.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu