sâmbătă, 27 februarie 2016

HAI LA JOC!- Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și rromilor din Transilvania



Platforma Culturală TiMAF  prezintă ,,Hai la Joc! Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”, eveniment intercultural ce va avea loc sâmbătă, 27 februarie, de la ora 1900, pe scena Casei de Cultură a Studenților.
          
Tineri artiști români, maghiar și rromi, care se străduiesc să păstreze vii tradițiile culturale ale zonelor din care porvin, vor fi cei care, în cadrul evenimentului, vor susține momente artistice. Ansamblurile care vor încânta publicul cu repertoriul lor vor fi: Ansamblul folcloric studenţesc “Mărţişorul”, Orchestra Mini-Mărțișorul,  Ansamblul Ördögtérgye și Ansamblul Kelipo Romano Cojocna.
            
Una dintre activitățile proiectului „Platforma Culturală TiMAF” se referă la susținerea diversității și identității culturale ale minorităților locale, inclusiv comunitatea rromă.  Dialogul intercultural reprezintă unul dintre aspectele importante pentru conviețuirea într-un spațiu multietnic și îmbogățirea propriei identități culturale.
  
Evenimentul ,,Hai la Joc! Muzica și dansul traditional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.” urmărește să apropie mai mult aceste trei etnii în ceea ce privește activitățiile culturale.
Prin evenimentul „Hai la Joc! Muzica și dansul traditional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”,   Platforma Culturală TiMAF își dorește să aducă  cele 3 comunități pe o singură scenă și un public reprezentativ din aceleași trei comunități.
______________________________________________________________________________

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a  Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public. 
Comunicat de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu