joi, 19 mai 2016

EducaTIFF - Program de educaţie cinematografică pentru copii



Proiecţii de filme, Competiţie "Tineri critici de film", Ateliere de desen ilustrativ, Lecţii de cinema, Seminarii de critică de film şi Ateliere de animaţie fac parte din programul pregătit de organizatorii TIFF pentru cei mai tineri cinefili. Toate acestea sunt reunite în cadrul programului EducaTIFF.

EducaTIFF este programul de educaţie cinematografică pentru elevi iniţiat în 2009 în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca, eveniment organizat anul acesta de Romanian Film Promotion şi Asociaţia Film şi Cultură Urbană.

EducaTIFF este primul program de educaţie media şi cinematografică, ce a debutat cu scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media. Astăzi, când toată lumea este expusă constant şi adesea agresiv la comunicarea media, cei mai tineri sunt şi cei mai vulnerabili. Filmele pentru copii şi adolescenţi se adresează unui public ale cărui nevoi emoţionale şi culturale ating cote foarte ridicate.

Educaţia cinematografică stimulează învăţarea şi percepţia critică, analizele şi dezbaterile asupra emoţiilor şi topicilor stârnite de filme. De asemenea, prin educaţia cinematografică, copiii şi tinerii devin capabili să folosească filmul ca sprijin al propriei creativităţi, iar industria filmului trebuie să le respecte opiniile.

Prin dezvoltarea programului EducaTIFF, TIFF îşi asumă misiunea de a forma, începând de la o vârstă foarte tânără, un public de film avizat şi îşi încadrează eforturile alături de cele ale altor proiecte europene similare. (sursa: www.tiff.ro)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu