luni, 14 martie 2016

E "Ilegitim" să nu participi la premieră


După premiera mondială care a avut loc la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, un moment foarte aşteptat pentru echipa filmului este cel al întâlnirii cu publicul din România. Avampremiera va avea loc la Deva (oraşul natal al regizorului Adrian Sitaru) pe data de 17 martie, urmând ca în 18 martie să ruleze la mai multe cinematografe din ţară.

La Cluj-Napoca proiecţia de gală va avea loc la Cinematograful Florin Piersic, vineri, 18 martie, ora 20:00 în prezenţa regizorului Adrian Sitaru și a actorului Robi Urs.

La Berlin filmul a concurat la Secțiunea Forum, secţiune care prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producțiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la granița dintre artă și cinema. În cadrul acestei secţiuni se acordă mai multe premii, filmului Ilegitim fiindu-i decernat Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă.

Ilegitim, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort." se arată în comunicatul de presă primit de la Cătălin Anchidin, Head of Communication.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci. Regizorul Adrian Sitaru se află la cel de-al patrulea lungmetraj.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.
Ilegitim este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu