joi, 14 aprilie 2016

Atelier de film pentru elevi - Let’s Go Digital!Printre atelierele cu tradiţie organizate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania este şi cel adresat tinerilor elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, pasionaţi de film, fotografie şi editare video, sub genericul Let’s Go Digital!


Prin Let's Go Digital!, în fiecare an, TIFF le oferă tinerilor șansa de a-și descoperi și dezvolta aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie, aceștia parcurgând timp de 10 zile toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare cu o camera digitală, montaj și prezentarea scurtmetrajului realizat. Li se va pune la dispoziție aparatură profesională, fiind îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească. De asemenea, au acces la evenimentele festivalului. Mulți dintre foștii participanți ai LGD au devenit de-a lungul anilor profesioniști în domeniu – au absolvit facultăți de profil și sunt activi ca cineaști.

În urma unei preselecţii făcute de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, cei 15 participanţi aleși vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de making of al atelierului. Cele 5 filme rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2016. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.

Înscrierile au loc până în data de 10 mai 2016. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.

Ediţia cu numărul 14 a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 27 mai și 4 iunie 2016.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei
Prezentat de: UPC
Sponsor: Noumax
Parteneri media: Zile și nopți, CinemaRX, Revista Plic, Intuitext, Sub25.ro, SuntParinte.ro, Edu-News.ro, Romania Pozitivă, Asociația Elevilor Constanța


Reamintesc cineaştilor din România şi Republica Moldova aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj că îşi pot înscrie proiectele în cadrul atelierului Transilvania Pitch Stop până pe 30 aprilie 2016. Pentru detalii accesaţi De la Cluj la Locarno


***

Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Culturii și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu