luni, 29 august 2016

Sieranevada - premiera de gală la Cinema „Florin Piersic”


Despre Sieranevada, filmul lui Cristi Puiu, am citit şi auzit multe. În timpul TIFF-ului, când pelicula a beneficiat de o proiecţie specială, am avut unul din acele #TIFFmoments în care am decis că trebuie să văd filmul în afara festivalului.

Am participat, însă la întâlnirea pe care a avut-o regizorul cu publicul clujean la TIFF Lounge, unde după cum remarca moderatorul întâlnirii, jurnalistul Mihnea Măruţă a fost record de public. Atunci am simţit şi primul regret că am renunţat la vizionare, iar din acel moment am aşteptat cu nerăbdare premiera în cinematografele din ţară. Şi momentul mult aşteptat se apropie, filmul va avea premiera de gală la Cinema „Florin Piersic”, joi 8 septembrie, de la ora 19.00, la eveniment urmând să participe actorii Judith State și Cătălina Moga.

Acum îmi dau seama că va fi foarte interesant să vizionez filmul după ce am participat la acea discuţie de la TIFF Lounge, având în minte anumite elemente punctate de regizor: momentul turturelelor de la geamul de la bucătărie, povestea tabloului din sufragerie sau povestea căutării şi găsirii apartamentului, momente care au devenit elemente cheie ale filmului.
Mai multe nu vă spun, vă las pe voi să descoperiţi alte movie moments vizionând filmul a cărui acţiune "are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor." conform sinopsisului filmului.

„SIERANEVADA” este o producție Mandragora în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Fondacija Za Kinematografiju Sarajevo, Macedonian Film Agency, Croatian Audiovisual Center, Region Ile de France, Eurimages.

Cu participarea: HBO Romania, Aide aux Cinemas du Monde, Valvis Holding Distribution, Centre National du Cinema et de l’Image Animee, Ministere Des Affaires Etrangeres et du Developpement International, Institut Francais, Arte France. Finanțatori: BMW Group Romania, Nestle Romania, AQUA Carpatica, Vodafone, Albalact, Groupama Romania, Apa Nova, DHL, Zumzet, Musette.


Ne vedem la film!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu