miercuri, 27 aprilie 2016

"Cutremur"şi street arts în deschiderea TIFF


Organizatorii pregătesc evenimente spectaculoase şi aduc filme memorabile la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Gala de deschidere va avea loc vineri 27 mai, începând cu ora 20.45 în spaţiul devenit tradiţional pentru acest eveniment de-a lungul anilor: Piaţa Unirii.

Printre surprizele pregătite se numără şi spectacolul oferit de trupa franceză Transe Express. Trupa fondată în 1982 de către coregrafa şi dansatoarea Brigitte Burtin şi scupltorul Gilles Rhode, este considerată deschizătoare de drumuri în street arts, iar de la debut au avut spectacole în peste 80 de țări și au deschis, printre altele, Jocurile Olimpice din Albertville în 1992 și Cupa Mondială de Schi de la Val d’Isere (2009).

Spectacolul va fi urmat de proiectarea în premieră mondială a celui mai nou film al regizorului Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter.

O comedie „parţial realistă, parţial nerealistă”, potrivit regizorului și scenaristului Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter e povestea unui tânăr actor de teatru ce navighează cu greu între rolul complicat dintr-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți experții. Însă adevăratul „cutremur” pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, acesta se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul si bulversându-i complet existența. 

Din distribuție fac parte actorii Teodor Corban, Laurențiu Bănescu, Maria Obretin și Simona Arsu. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Cătălin Cristuțiu – montajul. O coproducție România-Bulgaria-Ungaria, selectată în 2014 la Berlinale Co-production Market, 6,9 pe scara Richter este produsă de Mobra Film, Korund-X Ltd. și Cinemafilm, cu sprijinul Eurimages, și va fi distribuită în România de Voodoo Films.


Biletele pentru gala de deschidere costă 30 de lei și pot fi cumpărate de pe www.biletmaster.ro.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu