sâmbătă, 4 iunie 2016

Penultima zi la TIFF 2016

Ziua de sâmbătă ne duce cu un pas mai aproape de finalul acestei ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
Astăzi e ziua în care vom afla câştigătorii care vor fi anunţaţi în cadrul Galei de închidere ce va avea loc la Teatrul Naţional, de la ora 20.45. Sute de invitaţi romani şi străini vor păşi pe covorul roșu pentru a participa la Gală. Dintre aceştia au fost menţionaţi Sophia Loren, Ministrul Culturii - Corina Şuteu, nume mari din cinematografie - Vlad Ivanov, Cristi Puiu, Carmen Galin, Mimi Brănescu, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Rodica Lazăr, Pavel Bartoș, și personalități din media precum Cătălin Ştefănescu, Andi Moisescu, Cabral Ibacka, Amalia Enache şi mulţi alţii.
La Cinema Victoria de la ora 15.00 va fi proiectat filmul Faleze de nisip (1982), regizat de Dan Pița. Carmen Galin a jucat în acest film alături de Victor Rebengiuc, Marin Moraru și Gheorghe Visu. Proiecția specială va avea loc în prezența actriţei. Apoi de la ora 17.00 ea va fi prezentă la TIFF Lounge unde publicul o va putea întâlni în cadrul unei discuţii moderate de jurnalistul Mihnea Măruţă.

Renumitul producător Iain Smith va susține un masterclass cu intrare liberă la TIFF de la ora 16.00, la Napoca 15.
Deține compania Applecross Productions încă din 1987 și a fost producător, co-producător sau producător executiv pentru zeci de filme, de la Hearts of Fire, cu Bob Dylan, și Mary Reilly (r. Stephen Frears), cu Julia Roberts și John Malkovich, la producții cu bugete mari de la Hollywood ca Mad Max: Drumul Furiei (r. George Miller), cu Tom Hardy și Charlize Theron, Wanted (r. Timur Bekmambetov), cu Angelina Jolie, Fântâna (r. Darren Aronofsky), în care protogoniști sunt Hugh Jackman și Rachel Weisz, Copiii tatălui (r. Alfonso Cuaron), Alexander (r. Oliver Stone), Cold Mountain (r. Anthony Minghella), pentru care Jude Law, Nicole Kidman și Renée Zellweger au filmat în România, la începutul anilor 2000, Planeta Maimuțelor (r. Tim Burton), Șapte ani în Tibet (r. Jean-Jacques Annaud), cu Brad Pitt pe afiș, Al cincilea element (r. Luc Besson), cu Bruce Willis, Milla Jovovich și Gary Oldman, sau Misiunea (r. Roland Joffe), în care Robert de Niro și Jeremy Irons au roluri principale.

ESCAPE, Between the Limits, un film interactiv care implică realitatea virtuală 360°, regizat de Millo Simulov, va putea fi vizionat și experimentat sâmbătă și duminică, 4 și 5 iunie, în zona TIFF Lounge din Pața Unirii, începând cu ora 10.00 și până la 21.45.

În rest vă sugerez să profitaţi la maxim de ultimele 2 zile de festival!

Programul complet al zilei îl puteţi găsi aici.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.



Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu