joi, 2 iunie 2016

Sophia Loren, Loredana, ZFR la TIFF 2016 - vineri, 3 iunie

Nu-mi vine să cred că au trecut deja 7 zile de Festival, 7 zile pline în care am avut tot ce mi-a poftit sufletul: filme extraordinare, unele în premieră mondială sau naţională, o parte dintre ele recunoscute la festivaluri internaţionale. Am avut şi concerte, proiecţii speciale în prezenţa membrilor echipei sau actori. Dar mai sunt 3 zile în care organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania mai au multe surprize pregătit pentru noi.
Azi e ziua în care avem şansa să o vedem pe martea actriţă Sophia Loren. De la 18.30, la Casa de Cultură a Studenților, actrița va lua parte la o proiecție specială în onoarea ei, a filmului Matrimonio all’italiana / Căsătorie în stil Italian (r. Vittorio de Sica, 1964).

Continuă Zilele Filmului Românesc cu invitaţi speciali, dezbateri şi sold-out-uri.

Filmul Câini va avea a doua proiecţie la Cinema Florin Piersic de la ora 19.00. Înaintea proiecţiei, actorii din cadrul programului 10 pentru Film vor fi prezentaţi publicului.

La 10 ani de la lansare, o parte din echipa filmului Legături bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu) se va reuni la Cinema Victoria de la 17.00.
La Muzeul de Artă, în aer liber, Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc) va rula de la 21.45.

La TIFF Lounge regizorul Cristi Puiu va răspunde întrebărilor despre filmul Sieranevada, într-o discuţie moderată de jurnalistul Mihnea Măruţă, de la ora 17.00.

Dacă ieri nu aţi reusit să vedeţi filmul Ilegitim al regizorului Adrian Sitaru vi-l recomand cu căldură. Filmul va rula la Cinema Mărăşti de la ora 20.30 şi se află în competiţia Zilelor Filmului Românesc.
În cadrul TIFF Fashion va avea loc proiecţia filmului Never Ending Story - Loredana la Sala Palatului la cinematograful Mărăşti de la ora 15.00. “Sunt încântată că publicul de la TIFF va putea viziona Never Ending Story! Este un documentar despre arta de a aduce în faţa publicului un spectacol muzical în România! Despre efortul unei echipe de muzicieni, dansatori, tehnicieni, ingineri de sunet, promoteri, producători, de a merge din oraş în oraş şi a fi în formă în fiecare seară în faţa spectatorilor, după drumuri lungi şi obositoare, într-o Românie în care multe din sălile de spectacol au rămas că acum 30 de ani. Despre bucuria de a cânta şi a te dărui în fiecare seară, necondiţionat!”, spune Loredana despre filmul pe care spectatorii de la TIFF îl vor putea vedea.

Filmul va fi urmat de un dialog între public, stilistul Loredanei, Radu Mada, şi regizorul filmului, Remus Achim, şi va fi însoţit de o expoziţie cu câteva dintre cele mai spectaculoase costume ale artistei.

Programul complet al zilei îl puteţi găsi aici.


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu