sâmbătă, 25 februarie 2017

Elle, câştigătorul Premiului César va avea câteva proiecţii exclusive la Cinemateca TIFF

Ceremonia de acordare a premiilor Académie des Arts et Techniques du Cinéma, premiile industriei cinematografice franceze, a avut loc în seara zilei de 24 februarie la Salle Pleyel din Paris. În palmeresul celei de-a 42-a ediţii se regăseşte trillerul psihologic Elle în regia lui Paul Verhoeven. Filmul a fost nominalizat la 11 categorii din care şi-a adjudecat 2, pentru Cel mai bun film şi Cea mai bună actriţă în rol principal (Isabelle Huppert). Acestea ar putea fi doar primele 2 premii câştigate în aceasă saptâmână, dacă mă gândesc că filmul este în cursa pentru câştigarea premiului Oscar cu mari şanse, (ceremonie care va avea loc duminică noaptea) la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal.

Până atunci, cinefilii din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Târgu Mureş au şansa de a viziona producţia franceză în cadrul programului Cinemateca TIFF beneficiind de câteva proiecţii exclusive, având în vedere că filmul nu va fi distribuit în circuitul sălilor româneşti.

Filmul urmăreşte jocul de-a şoarecele şi pisica în care este prinsă Michèle, o femeie de afaceri de succes, în încercarea ei de a-l descoperi pe cel care a atacat-o în propria casă.

Filmul a avut premiera în competiția pentru Palme d'Or 2016 la Cannes Film Festival unde a reportat multe aprecieri din partea criticilor.
Elle demontează noțiunea de viol ca motor narativ generic, fără a-i compromite deloc energia de thriller psiho-sexual (…) E unul dintre acele momente în care o actriță nu e doar lăudată, ci de-a dreptul idolatrizată pentru bravura și îndrăzneala ei. Ceea ce e foarte bine, pentru că Elle este un film curajos, care dărâmă paradigme și care merită să fie văzut”, scrie Variety.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu