marți, 13 octombrie 2015

Comedy Cluj - 3 zile până la startul unei noi ediţii

Astăzi a avut loc conferinţa de presă premergătoare deschiderii Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, ediţia cu numărul 7.
În cadrul conferinţei, Horaţiu Dan, directorul Festivalului şi Bogdan Beşliu, directorul artistic au adus cele mai noi informaţii legate de ediţia din acest an.
La acest capitol, Horaţiu Dan a menţionat cele 4 piese de teatru care vor fi jucate la Teatrul Naţional în Sala Mare şi în Sala Studio Euphorion. Ideea de a include în programul unui festival de film şi piese de teatru a venit din dorinţa de a vedea „cum se manifestă comedia și sub altă formă. Este nevoie de teatru pe scena culturală clujeană, există două festivaluri consacrate, dar cu toate astea considerăm că publicul îşi dorește să vadă piese de teatru. Ne-am concentrat pe aducerea la Cluj a unor spectacole puse în scenă de teatre mai mici sau independente”, a menţionat Horaţiu Dan.
Mai mult sau mai puţin legat de noutate este şi organizarea de ateliere ce oferă celor interesați posibilitatea de se apropia de industria cinematografică și de a dobândi cunoștințe în domeniu. Cele 4 workshop-uri organizate sunt: Atelierul de producție și film, Atelierul de special film events, Multilingvismul în film și teatru şi Atelierul de comunicare și PR.
Un alt aspect menţionat în cadrul conferinţei de presă a fost cel legat de  acordarea premiului de excelenţă actorului Peter O’Toole. Alegerea acestuia pentru acordarea premiului a “părut o alegere firească” a menţionat Horaţiu Dan, în contextul în care cele câteva filme de comedie în care a jucat acesta sunt filme de excepţie, care transmit un anume mesaj. De fapt aceasta îşi doresc organizatorii, să prezinte cât mai multe filme cu mesaj care să poată fi povestite, discutate după vizionare. În opinia lui Bogdan Beşliu aceasta este tipologia de film pe care publicul clujean doreşte să o vadă. Tot el a menţionat că în alegerea filmelor au căutat "comedii inteligente, care provoacă publicul să gândească, departe de stilul clasic hollywoodian de comedie de masă".
Comedy Cluj îşi măreşte numărul de spaţii în care pot fi vizionate filmele. Pentru prima oară festivalul va fi găzduit de către Cinema City în cele două multiplexuri din Polus Center şi Iulius Mall. Proiecţiile planificate la Casa TIFF și Studio 26 au acces gratuit în măsura locurilor disponibile.
Biletele se pot cumpăra online de pe biletmaster.ro și de la casieriile cinematografelor începând din 12 octombrie (Cinematograful ‘’Florin Piersic’’) şi 16 octombrie (Cinematograful Victoria, Cinema City Iulius Mall și Cinema City Polus).
Alte informaţii legate de filmele, evenimentele şi atelierele organizate în cadrul Comedy Cluj vor fi publicate zilele următoare.
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 şi este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania şi Consiliul Naţional al Cinematografiei.
Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului“.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu