joi, 2 iunie 2016

Electric Castle caută eco-ambasadori: vino cu bicicleta la castel!

·         ELECTRIC CASTLE oferă intrare gratuită cicliștilor care participă la programul ECO‑AMBASADORI și vin la castel cu bicicleta, de la distanțe de peste 250 de kilometri
·         Lucian Mândruță este primul eco-ambasador al festivalului și îi va conduce pe participanții din străinătate, pedalând alături de ei de la granița de vest a României până la castelul Banffy

Pentru al doilea an consecutiv, ELECTRIC CASTLE lansează o provocare cicliștilor din România și Republica Moldova: cei care devin ECO-AMBASADORI și pedalează de acasă până la festival vor avea intrare gratuită, camping asigurat și premii garantate.

Eco-ambasadorii din România se vor alătura echipelor internaționale care vor pedala sute și chiar mii de kilometri pentru a ajunge la castelul Banffy. Până în acest moment, la nivel internațional, au fost deja selectați eco-ambasadori din Ungaria, Franța, Austria, Marea Britanie, Danemarca și Olanda.
Cicliștii se pot înscrie în echipe, care își vor alege propria lor cauză „eco” pe care o promovează, sau se pot înscrie individual, caz în care se vor alătura echipei conduse de Lucian Mândruță, primul eco‑ambasador al programului, jurnalist și promotor al cauzei dezvoltării cicloturismului românesc. El a acceptat imediat invitația de a deveni eco‑ambasador pentru că folosirea bicicletei ca mijloc de transport, inclusiv pe distanțe lungi, este o cauză pe care o promovează de aproape 10 ani.
Înscrierile pentru programul ECO-AMBASADORI sunt deschise de astăzi până în 15 iunie.
  • Echipele pot proveni din orice parte a României sau din Republica Moldova. Fiecare echipă trebuie să își aleagă o cauză ECO pe care să o susțină înainte, în timpul și după Electric Castle. Motivația lor în susținerea acestei cauze este unul din criteriile esențiale de selecție a „eco-ambasadorilor” festivalului. De asemenea, șansele de a fi selectați cresc odată cu distanța dintre punctul de plecare al echipei și castelul Banffy, locul de desfășurare al ELECTRIC CASTLE.
  • Cicliștii care vor să participe individual trebuie să provină din zona de nord-vest a României, respectiv să locuiască la 160 de kilometri sau mai puțin de Băile Felix, în județul Bihor. Acesta este punctul în care cele cinci persoane selectate se vor întâlni cu alți 20 de eco‑ambasadori din străinătate și cu liderul grupului, Lucian Mândruță, de unde vor pedala împreună spre castel.
Companiile care susțin proiectul eco-ambasadorilor îi vor recompensa pe cei care reușesc să ajungă la destinație, oferindu-le echipamente sportive și alte surprize, pe lângă abonamentul de festival și camping pus la dispoziție de organizatori.
Studiile internaționale arată că 75% din amprenta de carbon a unui festival de muzică este generată de modul în care participanții călătoresc spre locul evenimentului. „Încurajăm cât mai mulți oameni să folosească bicicleta – atât pentru a veni la festival, cât și în viața de zi cu zi. Este unul din cele mai simple și de efect moduri de a proteja mediul, dar și propria sănătate și condiție fizică. Anul trecut, 12 persoane din România și Republica Moldova au fost eco‑ambasadori. În 2016, continuăm să răsplătim folosirea transportului alternativ și să le oferim celor care au propria cauză ecologistă să o promoveze într-un mod inedit și eficient, venind cu bicicleta la festival”, spune Andi Vanca, manager de comunicare ELECTRIC CASTLE.
Campania eco-ambasadorilor este gestionată de asociația MAINOI, care coordonează toate activitățile „eco” din cadrul festivalului și le pregătește tuturor celor ce vor fi prezenți la castel activități prin care și ei pot contribui la reducerea amprentei festivalului asupra mediului.
Regulamentul complet al programului ECO-AMBASADORI și înscrieri se pot face pe site‑ul asociației MaiNoi.
*
ELECTRIC CASTLE 2016 înseamnă:
Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Elliphant, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Babylon Circus, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ Marky, Aba Shanti-I, Congo Natty (Rebel MC), Toddla T , LOUISAHHH!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver și alți zeci de artiști.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu