joi, 22 septembrie 2016

În căutarea Autorului - IIC ediţia 6


În căutarea Autorului este genericul sub care se desfăşoară ediţia cu numărul 6 a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj. Desfăşurat pe parcursul a 7 zile, Festivalul facilitează întâlnirea dintre dramaturgi de succes, actorii interpreți ai pieselor acestora și public, prin intermediul pieselor de teatru, al conferinţelor şi al meselor rotunde. 

Robert Cohen, Rodrigo García și Matei Vișniec sunt printre autorii cei mai jucaţi la Cluj-Napoca, iar ei vor fi protagoniştii întâlnirilor cu publicul, întâlniri care vor fi moderate de Mihai Măniuţiu, Managerul Teatrului Naţional. Mai sunt programate 15 reprezentaţii ale teatrului gazdă, 2 reprezentaţii ale teatrelor invitate, lansări de carte în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, o conferinţă având ca tematică Managementul cultural în România, pecum şi alte momente speciale. Este cel mai bogat program de până acum, cu multe evenimente menite să întărească legătura autor-actor-spectator. Programul complet poate fi consultat pe pagina Teatrului. 

Despre ediţia din acest an Mihai Măniuţiu spune următoarele: „Cea de-a șasea ediţie a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj ‒ pusă sub semnul CĂUTĂRII AUTORULUI ‒ fie el creator de text ori de spectacol ‒, reflectă, credem, spiritul în care trupa Teatrului Național din Cluj înțelege să existe: consacrându-se, pe de o parte, căutării perpetue, neliniștite, a sincerității și adevărului teatral, și, pe de altă parte, neezitând să facă pariuri dificile, cu texte și creatori dificili, care o supun la încercări adesea riscante și uneori de-a dreptul periculoase ‒ încercări care, în același timp, sunt singurele care pot avea darul de a o conduce spre trepte tot mai înalte de excelență artistică.“


Întâlnirile Internaţionale de la Cluj se desfăşoară în perioada 3 - 9 octombrie 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu