joi, 21 mai 2015

Marin Moraru - Premiul de Excelenţă la TIFF.14

Marin Moraru - Credit foto Adi Marineci
Cap de afiş în zeci de piese de teatru şi film, maestrul Marin Moraru, va primi Premiul de Excelenţă în cadrul Festivalului International de Film Transilvania ediţia cu numărul 14. Trofeul îi va fi decernat în cadrul Galei de închidere a festivalului, care la avea loc sâmbătă 6 iunie la Teatrul Naţional Cluj-Napoca. Tot în aceeaşi zi va avea loc o proiecţie de gală a filmului Operaţiunea Monstrul”, în prezenta actorului. Proiecţia va avea loc la Cinema Arta începând cu ora 14.15.

Marin Moraru este un mare actor, cu un umor subtil care alături de Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Amza Pellea şi alţii, a dus comicul la înălţimea irealului. Este un geniu al comediei, un talent ascuns de multă modestie.

Cu o carieră de 50 de ani în teatru şi film Marin Moraru a făcut onoare şcolii româneşti de teatru şi film iar pentru aceasta a primit în 2009 premiul pentru întreaga carieră la Gala Premiilor Gopo.

A debutat ca actor de film în anul 1966 în filmul “Haiducii” regizat de Dinu Cocea. După debut a jucat în zeci de filme de success alături de mari actori şi regizori: Răzbunarea haiducilor” (1968, r. Dinu Cocea), „Un comisar acuză” (1974, r. Sergiu Nicolaescu), „Operaţiunea Monstrul” (1976, r. Manole Marcus), „Ringul” (1984, r. Sergiu Nicolaescu), etc.

Marin Moraru şi Octavian Cotescu în Operaţiunea Monstrul
În teatru a avut roluri memorabile în piese precum “Chiriţa în provincie”, “D’ale carnavalului”, “Gaiţeie” sau “O noapte furtunoasă”.

Mai recent maestrul Marin Moraru a jucat şi în producţii TV, având roluri în “Inimă de ţigan” (2007), “Regina” (2008), “Iubire şi onoare” (2010), “Pariu cu viaţa” (2011) şi “O nouă viaţă” (2014).


Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 29 mai - 7 iunie 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu