marți, 1 septembrie 2015

Lemon Bucket Orkestra - electrizanţi, frenetici, plini de energie

Pe cei de la Lemon Bucket Orkestra i-am văzut pentru prima oară la Zilele Clujului în anul 2012. Cerul nopţii presăra din când în când  picuri de ploaie iar mulţimea electrizată de acordurile muzicale încingea hora în faţa scenei. Îmi amintesc şi de finalul concertului lor, care a avut loc în Piaţa Muzeului, când membrii trupei au coborât de pe scenă, în mijlocul publicului şi au continuat să cânte. Organizatorii erau agitaţi pentru că lumea nu se dădea dusă iar muzica continua să răsune chiar dacă ei au oprit sonorizarea şi luminile. Pentru că asta fac cei de la Lemon Bucket Orkestra, te introduc într-o stare electrizantă, frenetică, incendiară, ritmată pe care apoi cu greu poţi să ţi-o domoleşti. Aceeaşi atmosferă am întâlnit-o şi la Bonţida la Castelul Banffy duminică seara când am revăzut trupa şi reauzit acordurile balcanice, gypsy, funk, punk, blues.

De când au venit prima oară în România repertoriul lor s-a mai îmbogăţit cu câteva cântece româneşti. Piesa cu care şi-au încheiat concertul a fost “Lume, lume” a Mariei Tănase pe care membrii trupei au cântat-o din mijlocul mulţimii.

Turneul lor mondial continuă în România cu concerte la Alba Iulia, Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.


Ştiu că fotografiile nu pot să redea decât în mică măsură atmosfera creată de cei de la Lemon Bucket Orkestra dar totuşi vă invit să le vedeţi, poate vă trezesc apetitul de ai asculta şi reasculta atunci când vreţi să vă încărcaţi de energie, bună dispoziţie şi bucurie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu