joi, 2 iunie 2016

Mini-serial Damnaţii, Omul cu Şobolani, vernisaj - La TIFF Ziua a 7-a, 2 iunie

De la începutul Festivalului am tot auzit de proiecţia maraton a mini-serialului Damnaţii, eu am sa merg sa îl văd şi vă îndemn şi pe voi să o faceţi. "De ce aţi petrece 5 ore în compania unor artiști damnaţi care au trăit, iubit, suferit și creat acum mai bine de 30 de ani în Israel? Pentru că The Accursed e ceva ce n-aţi mai văzut – și asta într-un prezent în care ai de prea multe ori sentimentul că ţi-e servită materie regurgitată. Dacă ar fi să vă recomand un singur lucru de la TIFF, ăsta ar fi: iată o provocare intelectuală imensă. Acceptaţi-o!" scrie Anca Grădinariu în numărul 6 al revistei festivalului, AperiTIFF.  "Dacă vreţi să vă simţiţi smart mergeţi la acest film. Mi se pare că prinde în el absolut tot ce înseamnă cinema-ul, un film la graniţa dintre cinema şi televiziune, un film la marginea dintre ficţiune şi documentar." (Mihai Chirilov). Filmul are 292 minute, rulează cu în 2 părţi cu o pauză de 15 minute la Cinema Arta, ora 14.00
La Palatul Urania de la ora 18.00 va avea loc vernisajul expoziţiei artistului şi ilustratorului israelian Eliran Kantor, iar de la ora 21.00 vor concerta, în cadrul TIFF Music Nights, cei de la Omul cu Şobolani.
În cadrul programului Ziua HBO la Casa de Cultură a Studenţilor va fi proiectat de la ora 16.30, cu intrare liberă, documentarul Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan). Documentarul surprinde şapte ani din viaţa familiei Sicrea, cu provocările şi încercările prin care trec Dobrin, soţia lui, Lia, şi cei trei copii ai lor. Dobrin aşteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe fiica lui cea mică să se ridice din scaunul cu rotile şi să meargă.
De la ora 18.00 tot la Casa de Cultură a Studenţilor, în avanpremieră naţională rulează filmul românesc Sieranevada al regizorului Cristi Puiu. La proiecţie vor participa regizorul Cristi Puiu dar și o parte din distribuția și echipa filmului.
photo credit: Iulia Weiss
La TIFF Lounge, jurnalistul Mihnea Măruţă, de la ora 17.00, va modera întâlnirea publicului cu echipa filmului Câini: regizorul Bogdan Mirică şi actorii Vlad Ivanov, Gheorghe Visu şi Raluca Aprodu. Câini este singurul film românesc selectat în Competiția Oficială TIFF și va mai avea parte de o proiecție vineri, 3 iunie, ora 19.00, la Cinema Florin Piersic.

Cei care nu aţi reusit să ajungeţi la Arkhai Sculpture Park la proiecţia filmului românesc Două lozuri, îl puteţi vedea în Piaţa Unirii de la ora 21.45.
După cum am anunţat şi ieri, evenimentele de la Depozitul de filme se mută la Muzeul de Artă.
Azi vor avea loc următoarele evenimente:
- 15.00 - 16.00 – Workshop - confecționare a unor jucării în formă de animale
- 16.00 – 17.00 - Workshop - confecționare măști animale
- 18.30 - DJ Alex Chronic
- 21:45: Proiecție: Truman


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu